Windows 11 Onarma Nasıl Yapılır ?

Mazhar

Global Mod
Global Mod
Windows 11 Onarma Nasıl Yapılır?

Windows 11, günümüzün en popüler işletim sistemlerinden biri olmasına rağmen, zaman zaman sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Neyse ki, Windows 11'i onarmak genellikle kolaydır ve çoğu sorunu çözebilirsiniz. İşte Windows 11'i onarma sürecinin adımları:

1. Başlamadan Önce:

Windows 11'i onarmadan önce, önemli dosyalarınızı yedeklemek akıllıca olacaktır. Bilgisayarınızın disk alanında yeterli boş yer olduğundan emin olun ve önemli verilerinizi harici bir sürücüye veya bulut depolama hizmetine yedekleyin. Ayrıca, bilgisayarınızın şarjının yeterli olduğundan veya güç kaynağına bağlı olduğundan emin olun, çünkü onarım süreci bazen uzun sürebilir.

2. Windows 11 Onarım Aracını Kullanma:

Windows 11'in kendi onarım aracı, çoğu sorunu çözebilir. Başlamak için Ayarlar'ı açın, ardından Güncelleştirme ve Güvenlik bölümüne gidin. Buradan, Kurtarma seçeneğine tıklayarak "Başlamak için Yeniden Başlat" altında "Şimdi Başlat" düğmesini bulun. Bu, bilgisayarınızı kurtarma ortamına götürecektir. Buradan, Sorun Giderme seçeneğine giderek çeşitli onarım seçeneklerine erişebilirsiniz.

3. Sistem Dosyalarını Onarma:

Bazı temel sistem dosyaları bozulmuşsa, Sistem Dosyası Denetleyicisi'ni kullanarak bunları onarabilirsiniz. Başlat menüsünde "Komut İstemi"ni arayın, ardından sağ tıklayarak "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seçin. Komut İstemi'nde, "sfc /scannow" komutunu girin ve Enter tuşuna basın. Bu komut, sisteminizdeki bozuk sistem dosyalarını taramaya ve onarmaya çalışacaktır.

4. Geri Yükleme Noktalarını Kullanma:

Bilgisayarınızda daha önce oluşturulmuş bir geri yükleme noktası varsa, sorunları gidermek için bu noktayı kullanabilirsiniz. Başlat menüsünde "Sistem Geri Yükleme"yi arayın ve açın. Ardından, "Bir başka tarihe geri yükle" seçeneğini belirleyerek uygun bir geri yükleme noktası seçin. Bu noktaya geri yükleme işlemi, bilgisayarınızı o zamandaki durumuna geri döndürecektir.

5. Fabrika Ayarlarına Sıfırlama:

Eğer diğer yöntemler sorunu çözmezse, Windows 11'i fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsiniz. Bu, tüm kişisel dosyalarınızı ve uygulamalarınızı siler, ancak bilgisayarınızı temiz bir başlangıç noktasına döndürür. Ayarlar'dan Güncelleme ve Güvenlik'e gidin, ardından Kurtarma seçeneğine tıklayın. Buradan, "Bu PC'yi Sıfırla" seçeneğini bulun ve talimatları izleyin.

6. Profesyonel Yardım Alın:

Eğer yukarıdaki adımlar sorununuzu çözmezse, profesyonel yardım almayı düşünebilirsiniz. Microsoft Destek veya bir bilgisayar teknisyeni, daha karmaşık sorunları tanımlayabilir ve çözebilir.

Windows 11'i onarmak genellikle sorunları çözer ve bilgisayarınızın daha stabil çalışmasını sağlar. Ancak, herhangi bir onarım işlemine başlamadan önce önemli dosyalarınızı yedeklemeyi unutmayın ve eğer herhangi bir adımda sorun yaşıyorsanız, profesyonel yardım almak için çekinmeyin.