Visual Studio Code Türkçe Nasıl Yapılır ?

Akilli

New member
Visual Studio Code'u Türkçe Yapma: Adım Adım Kılavuz

Visual Studio Code, yazılım geliştiricilerin favori kod düzenleme araçlarından biri haline geldi. Ancak, bazı kullanıcılar belki de ana dili Türkçe olanlar, bu yazılımı kendi dillerinde kullanmayı tercih ederler. Neyse ki, Visual Studio Code'un kullanıcı arayüzünü Türkçe'ye çevirmek oldukça kolaydır. İşte bu işlemi adım adım gerçekleştirebileceğiniz bir kılavuz:

[1] **Visual Studio Code'u Açın:**

İlk adım olarak, Visual Studio Code'u bilgisayarınızda açmanız gerekiyor. Eğer henüz yüklemediyseniz, Visual Studio Code'un resmi web sitesinden indirebilir ve kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.

[2] **Extensions (Eklentiler) Bölümüne Gidin:**

Visual Studio Code'u açtıktan sonra, ekranın sol tarafındaki menü çubuğunda bulunan dörtlü kutular simgesine tıklayarak "Extensions" (Eklentiler) bölümüne gidin.

[3] **Language (Dil) Arayın ve Kurulumu Gerçekleştirin:**

Extensions (Eklentiler) bölümünde, arama çubuğuna "Language" (Dil) yazın. Karşınıza çıkan sonuçlar arasında "Language Pack Turkish" (Türkçe Dil Paketi) adlı eklentiyi bulun ve "Install" (Kurulum) düğmesine tıklayarak kurulumunu gerçekleştirin.

[4] **Dil Ayarlarınızı Değiştirin:**

Kurulum tamamlandıktan sonra, dilinizi değiştirmek için Visual Studio Code'u yeniden başlatmanız istenebilir. Yeniden başlattıktan sonra, "File" (Dosya) menüsünden "Preferences" (Tercihler) seçeneğini ve ardından "Settings" (Ayarlar) seçeneğini açın.

[5] **Dil Ayarlarını Yapın:**

Ayarlar penceresinde, "Search settings" (Ayarları Ara) kutusuna "locale" yazın. Karşınıza çıkan sonuçlar arasında "Edit in settings.json" (settings.json'da Düzenle) seçeneğine tıklayarak settings.json dosyasını açın. Burada "locale" anahtarını bulun ve değerini "tr" olarak değiştirin.

[6] **Değişiklikleri Kaydedin ve Keyfini Çıkarın:**

Değişiklikleri kaydedin ve Visual Studio Code'u tekrar başlatın. Artık kullanıcı arayüzü Türkçe olarak görünmelidir. Şimdi Türkçe dilinde kod yazmaya başlayabilir ve Visual Studio Code'un tüm özelliklerinden Türkçe olarak yararlanabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

1. Visual Studio Code'un dilini değiştirmek verileri etkiler mi?

Hayır, Visual Studio Code'un dilini değiştirmek, kodunuzu veya projenizi etkilemez. Yalnızca kullanıcı arayüzünü Türkçe yapar.

2. Dil değişikliğini geri alabilir miyim?

Evet, dil değişikliğini geri alabilirsiniz. Tek yapmanız gereken yukarıdaki adımları tekrarlayarak dil paketini kaldırmak veya "settings.json" dosyasındaki "locale" değerini eski dilinize geri döndürmektir.

3. Başka diller için de benzer adımlar geçerli mi?

Evet, başka diller için de benzer adımları izleyebilirsiniz. Visual Studio Code'un çoklu dil desteği vardır ve birçok farklı dil için dil paketleri mevcuttur.

4. Dil paketleri güncellenebilir mi?

Evet, dil paketleri düzenli olarak güncellenir. Visual Studio Code'unuzun en son sürümünü kullanarak dil paketlerinin en güncel halini edinebilirsiniz.

5. Dil değişikliği bilgisayarımdaki diğer uygulamaları etkiler mi?

Hayır, Visual Studio Code'daki dil değişikliği sadece Visual Studio Code'u etkiler. Bilgisayarınızdaki diğer uygulamaların dilini değiştirmez.