USC hücum hattı antrenörü Josh Henson Purdue'deki görevi almak için ayrılıyor

plantifulsoul

New member
Halihazırda hücum hattının çoğunu devretmeye hazır olan USC, artık hücum koçunu da değiştirmek zorunda kalacak.

Karara aşina bir kişinin Haberler'a söylediğine göre, son üç sezonu USC'nin hücum hattında lider olarak geçiren Josh Henson, Purdue'nin hücum koordinatörü olmak üzere ayrılıyor. Teknik olarak Purdue'de USC'de aynı unvanı taşısa da, daha önce Missouri'de Henson'la birlikte koçluk yapmış olan yeni Boilermakers koçu Barry Odom için daha büyük bir oyun çağrısı rolüne adım atacak.

Henson'ın üç sezonu, onu son on yıl içinde USC'de en uzun süre görev yapan hücum hattı koçu yaptı. Ancak Truva atlarının cephesindeki liderliği büyük ölçüde dengesiz bir görev olarak hatırlanacak. USC'nin cephesi, 2022'de tecrübeli bir çizginin arkasında gösterdiği güçlü performansın ardından 2023'te geri adım attı, ardından sezonun ikinci yarısında istikrara kavuşmadan önce 2024 sezonuna başlamakta zorlandı.

Onun ayrılışı, USC'nin hücum hattını daha da belirsiz bir durumda bırakıyor; değiştirilecek üç başlangıç oyuncusu var ve bunların yerine geçecek kişileri seçebilecek çok fazla derinlik yok. Sol guard Emmanuel Pregnon ve pivot Jonah Monheim NFL'ye giderken, sağ stoper Mason Murphy ise Auburn ile transfer anlaşması imzaladı. İçerideki iki önemli yedek, Gino Quinones ve Amos Talalele de birinci sınıf öğrencisi Kalolo Ta'aga ile birlikte transfer portalına çoktan girdiler.

Henson'ın ayrılmasının ardından daha fazlası potansiyel olarak takip edebilir; bu da USC'yi 27 Aralık'ta oynayacağı bowling maçı öncesinde, yama işi hattının arkasında yalnızca birkaç yedek yedekle riskli bir duruma sokabilir. Geri dönen iki oyuncusu Elijah Paige ve Alani Noa'nın yanı sıra, geri dönen hücum hattı birliklerinin tamamı arasında yalnızca 161 snap var ve bunların yarısından fazlası hücum mücadelesi Tobias Raymond'a ait (86).

Varlığı artık hayati önem taşıyan Paige, geçen hafta USC'de kalmayı planladığına dair güvence verdi. Ancak bu Henson'ın Salı günü ayrılmasından önceydi.

Paige, “Buraya kendimi adadım çünkü koç Riley'nin vizyonunu görüyorum” dedi. “Buna inanıyorum. Ona güveniyorum. Ben bunun bir parçasıyım.”

Bu planlar geçen hafta zaten test edildi ve dördü yan hakem olan 18 oyuncu transfer portalına girdi. USC, erken imza dönemi sırasında iki ilk 150 mücadele de dahil olmak üzere dört hücum oyuncusuyla sözleşme imzaladıktan sonra, yakında bazı takviyeler alacak. Ancak Truva atlarının transfer portalındaki birçok görevliyi de hedef alması bekleniyor.

Geçtiğimiz sonbaharda hücum hattına ilişkin planlarını ana hatlarıyla açıkladıklarında Riley ve Henson'ın izlemeyi umduğu yol bu değildi. Daha sonra her ikisi de öncelikli odak noktaları olarak lisede işe alıma güvenmeyi umduklarını açıkça belirttiler.

Ancak o zamandan beri planlar değişti. Henson şu anda Purdue'ye gidiyor. Ve Riley'nin bir hücum hattı antrenörü tutması kaldı ve bundan sonra tüm hücum hattının yeniden inşa edilmesi kaldı.