USC erkek basketbolu Wisconsin'e yenildiği mağlubiyetin ikinci yarısında zayıfladı

plantifulsoul

New member
USC erkekler basketbol sezonunda bir dönüm noktası gibi görünen, arka arkaya büyük galibiyetlerde nihayet bir ritim buldukları bu dönemde Truva atları, ulusal sıralamadaki bir rakibe karşı serilerini uzatamadı.

Başlangıçta 24 Numaralı Wisconsin'de tam bir bozgun gibi görünen şey, cesur bir mücadele ve kararlılık gösterisine dönüştü. Oyunu dağınık ve odaklanmamış bir şekilde açtıktan sonra, Truva atları çift haneli bir açığı kapattılar ve rallileri sonuçta engellenmeden önce yaklaştılar.

Ancak Cumartesi öğleden sonra Galen Center'da USC'nin Wisconsin'e 84-69 yenilmesinde, özellikle teknik direktör Eric Musselman açısından, pozitifler kesinlikle negatiflerin gölgesinde kaldı.

Maçtan sonra üzgün bir Musselman şunu vurguladı: “Burada oturup adamlara seslenmeyeceğim.” Ancak satır aralarını okurken Musselman'ın gönderdiği mesaj oldukça açıktı.

Sadece önde gelen iki golcüsü Saint Thomas ve Rashaun Agee'nin çabalarına değindi; onlar da maçı sırasıyla 11 şutun yedisinde 19 sayı ve 11 şutun altısında 15 sayı ile tamamladılar.

Musselman, “Saint ve Rashaun büyük bir enerjiyle oynadılar” dedi. “Bu iki adama güvenebilirim.”

Thomas, savunma oyun planının odak noktası olan Omaha, Neb. yerlisi ve “ağabey” Wisconsinli guard John Tonje'nin durdurulmasında kilit bir rol oynadı. Big Ten'in önde gelen golcülerinden biri olan Tonje, maç başına 18,2 sayı ortalamasıyla puansız kaldı.

Tonje kapatılmış olmasına rağmen, John Blackwell ve Max Klesmit liderliğindeki Wisconsin muhafızlarının geri kalanı, 35 atıştan 20'sinde (%57,1) 56 puan elde etti.

“Blackwell başlangıçta oyunu ele geçirdi ve oyundaki fark onun hamle yeteneğiydi, gol atmasıydı ve sonra biliyorsunuz 11 [Klesmit]”dedi Musselman. “İki gardiyanı bizi gerçekten incitti.”

Ekibinin tam bir savunma çabası gerektiren bir oyunda, Truva atlarının geri kalanı, iki adım ileri attıktan sonra bir adım geri atmış gibi görünerek Porsukları durdurmak için bir birim olarak ritim ve uyum bulmakta zorlandı.

Övgüye değer savunma çabasına rağmen Thomas koçuyla aynı görüşteydi ve takımın “durgun oynadığını” ve “hafta başındaki halimize benzemediğini” belirtti.

Wisconsin'e karşı ilk yarı (15-3, 5-2 Big Ten), Truva atlarının bir birim olarak ritimlerini bulmuş göründükleri Iowa'ya karşı son karşılaşmalarından tam bir rol değişimiydi. Ancak Cumartesi günü Truva atları ilk yarıyı 42-27 geride bıraktı.

İlk yarının ortasında 10 sayılık bir koşu Truva atlarını beş dakika boyunca golsüz bırakarak Badgers'ın ivmesini artırdı. Wisconsin, dış şut ve mükemmele yakın serbest atış verimliliğinin bir karışımıyla büyük fayda sağladı.

Serbest atış yüzdesinde ülkeye lider olarak oyuna giren Badgers, USC'nin (11-7, 3-4) hücum ritmi bulmakta zorlandığı Truva atlarının devrenin geri kalanında yetişmesini sağladı.

Truva atları başarılı olacaksa, yakın zamanda 31 ve 25 sayılık performanslar sergileyen oyun kurucu Desmond Claude'un katkısına ihtiyaçları vardı. Big Ten'in konferans oyunlarında en skorer ismi olan ve maç başına ortalama 22 sayı atan Claude, maçı sadece dokuz sayıyla tamamladı ve topu beş kez çevirdi.