USC antrenörü Lindsay Gottlieb, Truva atlarının büyümesine içeriden bir bakış sunuyor

plantifulsoul

New member
Lindsay Gottlieb en baştan düşündüğünde aklı 3,5 yıl önceki bir telefon görüşmesine gidiyor. USC'de kadın basketbol antrenörü olarak göreve yeni başlamış ve çeyrek asırdır geçerliliğini yitirmiş bir zamanların elit programı devralmıştı. Gottlieb ve ailesi, telefonu çaldığında New York'ta Central Park Hayvanat Bahçesi'ni ziyaret ediyorlardı. Diğer tarafta ise 2025 klasmanında yetişen 14 yaşındaki yıldız Jazzy Davidson vardı.

Gottlieb, “Onunla gerçekten bağlantı kurdum” diye hatırladı. Ancak daha sonra belirsizlik ortaya çıktı. USC yıllardır onun gibi oyuncular için rekabet etmemişti. “Kapattığımı ve şöyle düşündüğümü hatırlıyorum: 'Hı, umarım bu çocuğa bir şans bile veririz. Umarım öylece Stanford'a gitmez.”

USC guard JuJu Watkins ve takım arkadaşları, 12 Kasım'da Galen Center'da Truva atlarının Cal State Northridge'i 124-39 yenmesini kutluyor.

(Gina Ferazzi/Haberler)

Davidson'un üniversiteye gideceği yeri seçmesi sırasında Gottlieb, USC'yi sadece Final Four hayalleri değil aynı zamanda beklentileri olan, JuJu Watkins'te kolej kadın basketbolunun gördüğü en büyük yıldızlardan birinin liderliğinde gerçek bir süper takım haline getirdi. Artık sınıfının 2 numaralı adayı olan Davidson geçen hafta USC ile sözleşme imzaladığında, basketbol dünyası beklentiyle başını salladı.

Gottlieb, “Bu öyle bir an oldu ki, 'Vay canına, o çocuğu gerçekten yakaladık' gibiydi. 'Bu tam bana göre' diyerek ülkenin en iyi oyuncularına layık bir şey inşa ettik.”

Geçen sezon Elit Sekizli koşusundan bu yana programa büyük bir yetenek dalgası aktı. Sadece lisenin 1 numaralı işe alma sınıfı değil, aynı zamanda en iyi transfer hedefi de; Stanford transferinden bir yıldız olan Kiki Iriafen'in, Nisan ayında WNBA seçmelerinde ilk üçte yer alması bekleniyor.

Troy'a doğru ani çekim, halihazırda 1.000 kariyer puanını aşan ve bu sezona eski Iowa yıldızı Caitlin Clark dışında kendisinden önce gelen oyunculardan farklı bir yıldızlık stratosferinde faaliyet gösteren ikinci sınıf öğrencisi Watkins ile başladı. A listesindeki sporcular Watkins'i görmek ve onunla fotoğraf çektirmek için akın etti. Gatorade ve Nike'ın da aralarında bulunduğu markalar onunla onay anlaşmaları imzaladı. Cumartesi günü, 3. sırada yer alan USC ile 5. sırada yer alan Notre Dame'ın NBC'deki önemli karşılaşmasında karşılaşmasından hemen önce kanal, Watkins'in ardından gelen ve yapımcılığını üstlendiği belgesel dizisi “On the Rise”ın ilk bölümünü yayınlayacak.

Bu dinamik kesinlikle Gottlieb'in daha önce uğraştığı her şeyden farklı.

Gottlieb, “Bu, birçok nedenden dolayı benim için yeni bir yıl” dedi. “Sahip olduğumuz yetenekleri ve beklentilerimizi nasıl benimseyeceğimi ve bu grupta doğru olanı yapmaya çalışıyorum. Koşullar ne olursa olsun her yıl bunu yapardım. Ancak başıma gelenler altı ay öncesine göre bile farklı.”

Haberler, kısa süre önce 300. koçluk galibiyetini kazanan eski NBA asistanı Gottlieb ile USC'deki ve kolej basketbolundaki değişiklikler ve bunlarla birlikte gelen beklentiler hakkında konuştu. Aşağıdaki konuşma uzunluk ve netlik açısından düzenlendi.

USC gardiyanı JuJu Watkins, Galen Center'daki muhteşem galibiyet sırasında Cal State Northridge ikili takımına şut attı

USC gardiyanı JuJu Watkins, 12 Kasım'da Galen Center'da kazanılan muhteşem galibiyet sırasında Cal State Northridge ikili takımına şut atıyor.

(Gina Ferazzi/Haberler)

Geçen yıl kadın basketbolu için çok önemli ve eşsiz bir an oldu. Caitlin Clark şu anda WNBA'de. Bir sonraki adımın, özellikle de üniversite düzeyinde nasıl olduğunu düşünüyorsunuz?

Sanırım ilerlemeye devam ediyor. Tek bir an olacak mı bilmiyorum [like] Caitlin etkisi veya Caitlin ve Angel Reese – bu kesinlikle birçok insanı masaya getirdi. Ama bence artık sporumuzun bir parçası olan şeyler etrafında gelişmeye devam ediyor. İnanılmaz oyuncular. Harika hikayeler. Ve sonra – bu karşılaştırma daha önce de yapılmıştı – ama Magic Johnson-Larry Bird olayı çok büyük ve yeniydi ve sonra, bir saniye, işte Michael Jordan geliyor. Oyun biraz farklı bir şekilde başladı. Dolayısıyla ilgi açısından geri döneceğimizi düşünmüyorum, ancak artık ileriye dönük bir yörüngede devam edeceğini düşünüyorum. Bu sene kolej kadın basketbolunu takip eden daha fazla insan var. Dışarıda daha çok insan var. Yani hikayeler burada ve buradaydı ve büyümeye devam ediyor. Üniversite oyununun Caitlin'den kaydığı ve JuJu'nun, Paige'in olduğu için şanslıyız [Bueckers of Connecticut]Hannah var [Hidalgo of Notre Dame]. Bunu üstlenmeye hazır başka büyük yıldızlar da var. Ama aslında oyunun her zaman yıldızları oldu.

Gördüğümüz gibi, bir spor olarak bir sonraki popülerlik seviyesine yükselmenin bazı tuzakları var.

WNBA'e bakın. Antrenörlerin yarısı kovuldu. Yani, sosyal medyadaki toksisiteye bakın. Başka bir seviyeye atladığınızda, bu biraz 'Burada ne dilediğinize dikkat edin' gibi bir şey. Artık kadın basketbolunu doğru nedenlerle takip eden insanlar var ve tıklama için bu konuyu takip eden insanlar var. Sosyal medyada daha fazla trol var. Cevaplardan birinin de NBA'e bakmak olduğunu biliyorum. Bu her zaman oradaydı. Ve bence kadın basketbolunda 'Evet ama bunu ertelemekte sorun yok' diyebiliriz. Gittiğimiz yerin orası olduğunu kabul etmemekte sorun yok.' Bu yıl çok fazla ırkçı ve kadın düşmanı dil konuşuldu ve kimse bunu istemiyor. Haber istiyorsunuz ve tartışma sorun değil ve tartışma istiyorsunuz. Sabah talk şovları, bunların hepsinde harikayım. Ancak dezavantajlardan biri kesinlikle dilin bazı kısımlarının ne kadar bölücü olduğuydu. Ve bu kesinlikle ülkenin bulunduğu konumla örtüşüyor. Bu da bir şey olurdu. O zaman şunu söyleyebilirim, eğer daha çok profesyonel sporlara benziyorsak, WNBA'de insanlar kazanılacak para olduğunu düşündüklerinde zor şeyler olur. Tanıdığım, sevdiğim ve önemsediğim insanlar kovuluyor. Daha fazla ciro, bu da bunun bir parçası olacak.

USC forveti Kiki Iriafen, Mississippi'den Madison Scott ve Tameiya Sadler'ın baskısı altında potaya doğru ilerliyor

USC forveti Kiki Iriafen, 4 Kasım'da Paris'te oynanan sezon açılışında Mississippi'den Madison Scott (solda) ve Tameiya Sadler'ın baskısı altında potaya doğru ilerliyor.

(Aurelien Morissard/Associated Press)

JuJu gibi bu sezon ilgi odağı olacak bir oyuncuya koçluk yaparken, onu bu olumsuz güçlerden korumak için içgüdülerinizi nasıl dengelerken aynı zamanda onun kanatlarını açıp pazarlanabilir bir yıldız olarak uçmasına nasıl izin verirsiniz?

JuJu'ya dair içgüdümün, öncelikle onun genç bir insan olarak mutlu, tatmin olmuş ve mümkün olduğunca başarılı olmasına izin vermek için elimden geleni yapmak olduğunu söyleyebilirim. Her zaman farklı görünüyor. Tabii ki, tüm oyuncularla birlikte benim de bir tür anne koruma içgüdüm var ve bir içgüdüm var; onun yolundan çekilmek ve onun bir sanatçı, yaratıcı bir basketbol oyuncusu olmasına izin vermek istiyorum. Onun büyüklüğünün ve popülaritesinin artabileceği korkulukları yerleştirmek için elimizden geleni yapalım, ancak onun güvenliğini her zaman aklımızda tuttuğumuzdan emin olalım. Yönetim de bu konuda bana çok yardımcı oldu. Neyi bilmediğinizi bilmiyorsunuz ama artık elimizde bir plan var; Iowa ile onların deneyimlediği şeyler ve bizim neye bakabileceğimiz hakkında gerçekten birkaç kez konuştuk. Proaktif olmaya çalıştık. Ama bir basketbol oyuncusu olarak JuJu ile olan insani bağım her şeyden önce gelir. Çünkü bana güvenebileceğini bildiğinde ve inandığında elinden gelenin en iyisini yapacağını düşünüyorum. Takımın hedefleri ve karşı karşıya olduğu şeyler konusunda her zaman aynı fikirdeyiz. Ben sadece ona bu şekilde görünmeye çalışıyorum. Dediğim gibi, yoldan çekil ve onun harika olmasına izin ver. Ama aynı zamanda onu daha iyi hale getiren ve ihtiyacı olduğunda ona yardım eden biri olarak da orada olun.

Caitlin'le olan deneyiminiz hakkında okulla konuştuğunuzda Iowa'dan öğrendiğiniz özel bir şey var mı?

Birkaç şey. Yönetimimiz onlarla imza ve güvenlikten maç günü meselelerine kadar her şeyi nasıl hallettikleri hakkında konuştu. konuştum [former Iowa coach] Lisa Bluder şöyle dedi: 'Caitlin ve takımın karşı karşıya olduğu tüm gözlerle ve tüm dikkatle koçluk yapmak nasıldı?' Bu yaz Caitlin'le 'Bana yardım et' diye konuştum. JuJu deneyimini en iyi hale getirmek için ne yapmalıyım?' Ulaşmak için elimizden geleni yaptık. Ve sizin hayatınız JuJu'nunki gibi biraz farklı olduğunda zihniyetin ne olduğunu anlamak için NBA deneyimlerimden ve tanıdığım insanlardan faydalandım.

USC gardiyanı JuJu Watkins, Truva atlarının Cal State Northridge'i yendikten sonra imza dağıtırken etrafı hayranlarla çevrili

USC gardiyanı JuJu Watkins, Truva atlarının 12 Kasım'da Galen Center'da Cal State Northridge'i yenmesinin ardından imza dağıtırken hayranlarla çevrili.

(Ryan Sun / Associated Press)

Bu takımın bir yetenek stoğu var. Ancak bir programın iyiden mükemmele doğru gitmesinde başka soyut faktörlerin de rol oynadığı açıktır. Bu takımın bu sıçramayı gerçekleştirmesindeki en büyük zorluğun ne olduğunu düşünüyorsunuz?

Beklentileri ele almak ve bireysel hedefleri takım hedefleriyle aynı anda ele almak. Bu, sahip olunması gereken iyi bir meydan okumadır. Bu takımın kazanmak istediğinden son derece eminim ve eminim. Kazanmak istemeselerdi burada olmazlardı. İnsanların sadece o kişi olmak için kaydolmalarını istemiyoruz. Kadroyu bu şekilde oluşturduk. Bana göre bu, doğru düğmelere bastığımdan emin olmak için sürekli bir mücadele gerektiriyor. Ancak her antrenörün zorlukları vardır ve bu da yaşanması gereken iyi bir şey. Bundan çekinmezdim. Sonra sadece beklentiler. Hiçbirimiz daha önce bu duruma düşmedik.
[Point guard Talia von Oelhoffen] inanılmaz bir programdan geliyor. Geçen yıl birçok başarı elde ettik. Ancak hiç kimse, ne olursa olsun, beklentilerle 'sezon öncesi' olmadı. Bu yüzden her gün hazır olmaya, daha iyi olmaya ve yapabileceğimiz şeyi yapma şansını kendimize vermeye çalışıyoruz.

Şimdi dördüncü sezonunda tamamen farklı bir işte çalışıyormuşsun gibi görünüyor. İşinizin en çok nerede değiştiğini düşünüyorsunuz?

Yeterli zamanımız yok [laughs]. Demek istediğim, çok farklı. Hatta geçen yılın ortasından itibaren. Ama aslında geçen yıl sona erdiğinde TV istasyonlarıyla, oyunların tanıtımını yapan insanlarla, yönetimle bu seneye hazırlık konusunda, GM ve NIL'in işe alınmasıyla ilgili konuşmalar, hatta sahadaki beklentileri yönetmeyle ilgili konuşmalar bile oldu. hiçbiri daha önce yaşadığım hiçbir şeye tam olarak benzemiyor. Ama özünde, mesele hâlâ insanlık. Hala X'ler ve O'lar ve doğru şemaları bulmak gerekiyor. Bu hâlâ onların ruhlarına dokunuyor ve onları en iyi oyuncu yapacak şey. Onlara meydan okuyor ve onları geliştiriyor. Koçluk aynı kalıyor. Ancak günlük olarak gerçekleşen diğer şeylerin hepsi oldukça farklı.