Lincoln Riley, USC'nin QB'ye başlaması için portala bakacak mı?

plantifulsoul

New member
Bir yıl önce, USC'nin yıldız oyun kurucusunun NFL'ye gitmesiyle birlikte Lincoln Riley, bu pozisyondaki planlarını oldukça net bir şekilde ortaya koydu. Dizginleri Caleb Williams'tan almak için bir transfer oyun kurucusunun peşine düşecekti; Cam Ward veya Will Howard gibi biri ya da bu fırsatı yakalamak isteyen başka bir önemli pasör. Belki iki tane eklerdi; biri daha yaşlı, biri daha genç.

Uzun süredir yedek olan Miller Moss'un farklı planları vardı. Moss, ilk başlangıcında altı sayı attı ve Truva atlarını Holiday Bowl'da muzaffer bir zafere taşıdı. Bu yüzden başka seçeneği kalmayan Riley, karar verdi ve Moss'a güvendi.

Bu veraset planı sonuçta karışık sonuçlar doğurdu. Ward ve Howard yeni takımlarını 10 galibiyetli sezonlara götürürken, Kasım ayı başlarında Moss yedek kulübesinden çıkarıldı ve yerine Nevada Las Vegas transferi Jayden Maiava geldi. Artık Moss transfer portalında, Maiava başlangıç oyuncusu olarak seçiliyor ve Riley kendini futbolun en önemli konumunda belirsiz bir gelecekle tekrar benzer bir noktada buluyor.

Riley, Truva atlarının son üç maçında iki galibiyet almasını sağlayan Maiava'ya güven duyduğunu gösteriyor. Riley Çarşamba günü, “İlerlemeye devam edeceğini ve giderek daha iyi hale geleceğini düşünüyorum” dedi.

Ancak transfer portalının Pazartesi günü açılması planlandığında ve geçen sezon benzer bir senaryonun nasıl gittiği göz önüne alındığında, Riley bunun yerine bir transfer oyun kurucusuna güvenmeye karar verebilir mi?

Riley Çarşamba günü, Moss ve üçüncü oyuncu Jake Jensen'in transfer olmayı tercih etmesi nedeniyle USC'nin portaldan bir oyun kurucu eklemeyi planladığını doğruladı. Ancak umudun yeni bir yolcunun “o odaya biraz derinlik sağlaması” olduğunu söyledi. Muhtemelen bu, Maiava ve USC'nin 2025 işe alım sınıfının en önemli mücevheri olan beş yıldızlı birinci sınıf öğrencisi Husan Longstreet'in arkasında olduğu anlamına geliyor.

“Açıkçası her ikisine de çok güveniyoruz” [Jayden] ve Husan ve o odanın dönüşme şansı olan şey,” dedi Riley. “Bu iki adama çok fazla önem vereceğiz, çok fazla tekrar yapacağız ve çok fazla zaman ayıracağız. Becerilerinin yanı sıra, bu iki adamın bağlantı kurma şeklini de seviyorum. Açıkçası, bir odayı dolduracak ve takım adına doğru işler yaptığımızdan emin olacak başka birini görevlendirmemiz gerekiyor. Ama gelecek sene bana bu iki adamla anlaşacağımızı söyleseydin, ki öyle yapacağımı hissediyorum, bu konuda çok heyecanlıyım.”

USC'nin yeni oyun kurucusu Husan Longstreet, Mayıs ayında Orlando'da düzenlenen futbol turnuvasına katılıyor.

(Phelan M. Ebenhack / Associated Press)

Üst düzey bir oyun kurucu transferi eklemek sadece onu Riley'ye satma ya da bir başlangıç noktası bırakma meselesi değil. Bu aynı zamanda en iyi oyun kurucuların yedi haneli isim, imaj ve benzerlik paketlerine hakim olduğu rekabetçi bir piyasada en yüksek doları ödemek anlamına da geliyor. Bir oyun kurucuya harcanan herhangi bir NIL parası, portaldaki diğer pozisyonlara daha az harcanması anlamına gelir.

Durumu daha da karmaşık hale getiren şey ise Maiava'nın temsilcisinin, üç maçlık seçmelerden sonra NIL anlaşmasını yeniden müzakere etmek isteyecek olması. Koçun kamuoyuna açık güven oyları göz önüne alındığında, Maiava'nın önemli bir zam elde etme yetkisine sahip olduğunu varsaymak yanlış olmaz.

Piyasanın üst düzey oyun kurucularla dolup taştığı da söylenemez. Texas A&M'den Connor Weigman ve Oklahoma'dan Jackson Arnold, kendi okullarında yıldızlardan daha düşük bir başlangıç yaptıktan sonra değiştirilen eski beş yıldızlı adaylardır. Diğerlerinin tecrübesi var: Fresno State'ten Mikey Keene son iki sezonda 21 maça çıkarken, Liberty ikili tehdit Kaidon Salter kariyerine Tennessee'de dört yıldızlı bir imza olarak başladıktan sonra 29 maça çıktı.

Şu an ile portalın kapandığı Aralık ayı sonu arasında daha fazla ünlü yolcu portala girebilir. Ancak şu ana kadar takip edilecek belirgin bir başlangıç seçeneği yok. USC hayranları yeni bir oyun kurucu arayışında olsa da Riley'nin kurnazca hamlesi, arkasındaki birinci sınıf öğrencisini geliştirirken sahip olduğu oyun kurucuyu takip etmek olabilir.

Sonuçta Maiava, USC'deki ilk sezonunda büyük ilerlemeler kaydetti. Kol yeteneği ve atletizmi hiçbir zaman tartışma konusu olmadı. Ancak özel bir antrenörle çalışmaya başladığından beri ikinci sınıf öğrencisinin ayak hareketleri ve mekaniği önemli ölçüde gelişti. Korumalara ve pozisyonun diğer karmaşıklıklarına ilişkin anlayışı da aynı şekilde.

Maiava, kolej futbolunun en yüksek pas savunması olan Notre Dame'a karşı 360 yarda atış yaptı; bu, Fighting Irish takımıyla karşılaşan diğer oyun kuruculardan neredeyse 100 yarda daha fazla. USC'nin sezon finalindeki 27 tamamlamasından yedisi 20 metreden fazla sürdü ve Maiava bunu korkusuzca yayınladı.

Bülten

Savaşmaya devam edin! Gerçek bir Truva atı hayranı mısınız?

USC içgörüleri, haberler ve çok daha fazlası için Times of Troy bültenimizi edinin.

E-posta adresini girin

Beni Kaydol

Zaman zaman Haberler'tan tanıtım içeriği alabilirsiniz.

Riley daha sonra “Tüm yıl boyunca oynadığımız en iyi hücumdu” dedi. Ancak geç kalan iki altılı, Truva atlarının mağlubiyetini garantiledi ve oyun sonrası basın toplantısında üzgün görünen Maiava'ya takılıp kaldı.

Maiava, “Elbette oynadığım son üç maçtan öğrenecek çok şey var” dedi. “Büyük anlarda topu çeviremeyeceğimi söyleyebilirim. Takımı, özellikle de büyükleri hayal kırıklığına uğrattım. Ancak koçun bana verdiği fırsat için minnettarım.”

Bu onun Riley'den alacağı son şans da olmayacak. Ve o anda antrenör destek için oyun kurucusuna doğru eğildi.

Maiava'ya “Sen de o oyunda olmamızın büyük bir parçasıydın” dedi. “Bunu unutma.”