Lincoln Riley, ayrılıkları USC'nin NIL yönetimine bağlıyor

plantifulsoul

New member
19 oyuncusunun transfer portalı için USC'den ayrıldığı dokuz gün süren kaos ve belirsizlikten sonra, Lincoln Riley kendisini Çarşamba günü, çok da uzun olmayan bir süre önce, bir kolej futbol takımı kurma sürecinin daha az şeffaf olduğu bir zamanın özlemini çekerken buldu. 85 burs eşit olarak dağıtıldı, oturma odalarında ilişkiler kuruldu ve kararlar paradan daha fazlası düşünülerek alındı.

Ama artık, diye yakınıyordu Riley, bu çoktan geride kalmıştı. Onun yerine daha soğuk, daha profesyonel ve ilgili tüm taraflar için daha az netlik sunan bir model vardı. Kolej futbolunun artık “her zamankinden daha fazla bir iş” olduğunu söyledi.

Riley, “Sanırım hiçbirimizin bu kadar hızlı değiştiğini, ne kadar temelden değiştiğini tahmin edebileceğini sanmıyorum” dedi. “Bütün kolej futbolu dünyasının şu anda uyum sağlamaya çalıştığını düşünüyorum ve açıkçası buna ayak uydurmanın herkes için biraz zor olduğunu düşünüyorum.”

Bu dünya, USC'de kendisini hiçbir zaman geçen haftaki kadar uzak hissetmemişti; koçun bir zamanlar oturma odalarında oturduğu eski en iyi adaylar, transfer portalına gitmek üzere gruplar halinde soldaydı. Bunların arasında, her ikisi de koçun USC'deki en büyük işe alım zaferlerinden ikisi olarak görülen Zachariah Branch ve Duce Robinson'dan iki beş yıldızlı alıcının yanı sıra, kendisi de 2022 sınıfında en iyi 60 üye arasında yer alan Branch'in ağabeyi Zion da vardı. .

Bu ayrılışlar, 2022 ve 2023 sınıflarında imzaladığı en iyi 100 oyuncudan dokuzunu, imzaladığı beş yıldızlı oyuncuların dördü de dahil olmak üzere, şu anda kaybeden Riley'ye yönelik bir eleştiri yağmuruna yol açtı.

“Uyum sağlıyor muyuz? Kesinlikle,” dedi Riley. “Birkaç yıl önce verdiğimiz kararlardan bazıları şu anki ortamda verir miydik? Hayır, kesinlikle farklı şeyler yapardık.”

Riley'ye göre bu göçün net bir açıklaması vardı. Riley, Çarşamba günü geçen hafta alınan portal kararlarının çoğunun büyük ölçüde parayla ilgili olduğunu ileri sürdü. Ve “iş kararları” verenler sadece oyuncular değildi.

Riley, “Aldığımız her kararın ve bir oyuncunun verdiği her kararın mali bir bileşeni vardır” dedi.

Ve bu kararlar diğer kararları da etkiler.

Riley, “Artık yanlış kişiye fazla para ödüyorsunuz, bu durum kadrodaki herkesi etkiliyor” dedi.

Eli Sanders'a koşan New Mexico, USC'nin şu ana kadar portal aracılığıyla eklediği birkaç oyuncudan biri.

(Roberto E. Rosales / Associated Press)

USC personeli, yaklaşımına karar vermek için sezon dışında NFL'den danışmanların yanı sıra “iş dünyasından kişilerle” de bütçesini en iyi şekilde nasıl dağıtacağını daha iyi anlamak için bir araya geldi. Sürekli hareket halinde olan ve diğer okullarda gerçekte ne kadar oyuncu teklif edildiğine ilişkin sınırlı şeffaflığa sahip bir piyasada gezinmek amacıyla, tavanın yüzde değerlerini belirli pozisyonlara bağlayan bir sisteme karar verdiler.

Bundan sonra Riley, bir oyuncunun değerini belirlemenin “USC futbol programı için üretime geri dönmesi gerektiğini” söyledi.

Ancak Riley'nin bu üretimi nasıl ölçtüğü belirsizliğini koruyor. Bu sezon USC'nin hücumunda en çok snap alan 10 hücum oyuncusundan dördü, Truva atlarının en yüksek üreten beş alıcısından üçü de dahil olmak üzere portala girdi.

“Herkes nereye değer vereceğine karar vermek zorunda; belirli konumlara, belirli kişilere. Bu onun doğasıdır. NFL bunu sonsuza kadar yapıyor. NFL'de bir oyun kurucuya ne kadar ödeyeceğiniz konusundaki tartışmayı görüyorsunuz. Geriye koşmanın değeri ne kadar? Bir alıcının değeri ne kadar? Eğer bir adam bu tür bir üretime sahipse, bu ona maaş tavanının yüzde kaçını alma hakkını verir? Yoksa programın onlara sunabilmesi mantıklı mı? Çok kesik ve kuru. Oldukça üretime dayalı bir şey.”

Yine de USC'nin yaklaşımının sonuçları, bu hafta zaten hüsrana uğramış Truva atı hayran kitlesinde paniğe yol açtı. Potansiyel transfer seçenekleri taahhüt vermeden gelip geçerken, taraftarların sabırsızlığı portalda her geçen gün daha da arttı. Şu ana kadar Truva atları sadece iki transfere imza attı; San Jose Eyaleti'nin köşe oyuncusu DJ Harvey ve New Mexico, Eli Sanders'ı geride bırakıyor. Öte yandan birçok transfer hedefi başka yerlere yöneldi.

Ancak Riley şu ana kadar sonuçlardan etkilenmediği konusunda ısrar ediyor.

Riley, “Gerçekten hiçbir duyguyu taşımamayı öğrendim” dedi. “Masamdan iyi bir haber geldiğinde veya masamdan kötü bir haber geldiğinde ne çok yükseliyorum ne de çok alçalıyorum. Sanırım istikrarlı kalmak ve vizyona bağlı kalmak benim işim.”

Hanson yardım alıyor

Riley, Truva atlarının zorlu koçunu ofise çağırdığında evde yeni bir bebek ve iş yerinde transfer portalının çalıştığı bir dönemde Zach Hanson için tam bir fırtına gibi geçmişti. Josh Henson, Purdue'de hücum koordinatörü olmak için yeni ayrılmıştı ve Riley, onun yerine geçmek istediği kişinin Hanson olduğunu söyledi.

Riley'nin yeni hücum hattı antrenörüne karar vermesi 24 saatten az sürdü. Ve Hanson'un karar vermesi daha da az zaman aldı.

Hanson, “Yaklaşık iki saniyemi aldı” dedi.

Kansas Eyaleti'nde hücum mücadelesi veren Hanson, kariyerinin çoğunu USC'den önce zorlu sonlar yerine hücum hatlarına koçluk yaparak geçirdi. Geçişin onu “benim için en doğal” role geri getireceğini söyledi.

Bu hafta içlerinden biri beklenmedik bir karar vermeden önce, üç başlangıç oyuncusunun yerini alması beklenen bir diziyi devralmaya hazırdı.

Gardiyan Emmanuel Pregnon zaten gelecek ayki Shrine Bowl'da oynamayı taahhüt etmişti, bu da muhtemelen NFL'ye katılacağının bir göstergesiydi. Ancak Truva atlarının en tutarlı yan hakemi fikrini değiştirdi.

Hanson'un da sol vuruşunun gitmesi konusunda endişelenmesine gerek kalmayacak. Henson'ın ayrılmasının ardından ikinci sınıf öğrencisi Elijah Paige'e USC'de kalma konusundaki kararlılığından vazgeçip vazgeçmediği soruldu.

“Hiç de değil” dedi Paige.