Juju Watkins, USC Sweet 16'ya ulaştıkça sezon sonu sakatlığı yaşıyor

plantifulsoul

New member
Galen Center kalabalığı sessiz güvensizliğe oturdu, her kardinal ve altın ruh, en kötü kabuslarından doğrudan yırtılmış gibi görünen bir sahneyi işlemek için mücadele etti: USC'nin süperstarı mahkemeye sarıldı, sağ dizini kavradı, bir banner'ın yakında asılacağını umduğu kirişlere yükselen çığlıkları.

Juju Watkins, iki mevsimin daha iyi bir kısmı için, yenilmez olmaktan başka bir şey görünmüyordu. İkinci sınıf, her mantıklı beklentiyi çarpıcı lütufla aştı, bir programın ağırlığını taşıyor olsa bile asla tereddüt etmedi. Kolej basketbol dünyasını zaten büyüledi ve bu süreçte, Truva atlarını belirsizliğin derinliklerinden, Final Four'dan sadece birkaç adım ötede, turnuva ihtişamının kapısına sürükledi.

Bu arayış, bu sezon 30 galibiyetle ve Pazartesi günü ilk çeyreğin beş dakikasından biraz daha fazlasının, Watkins'in geçişte sepete doğru namlelenmesini ve sağ dizinin açık bir şekilde altına bağlanmasından önce iyi hissetti. Hemen, acı içinde yazarak mahkemeye düştü. Hemen, Hope Dread'e keskin bir dönüş yaptı.

USC'den yıkıcı onay, takımın Mississippi Eyaleti karşısında 96-59 galibiyetinde Sweet 16'ya biletini damgaladıktan saatlere kadar gelmeyecekti: Watkins, sezon sonu diz sakatlığı yaşadı ve Truva atları şampiyonluk umutlarına bir darbe aldı.

Watkins, parke üzerinde çığlık atarken, dizini tutarken, korkunç gerçeklik şu anda çok net görünüyordu. Takım arkadaşları onu kuşattı, eğitmenler ona yardım etmek için gelmeden önce, yakındaki fotoğrafçılar manzarasından acımasızca engellemek için ellerinden geleni yaptı.

Ama o zaman veya oyunun sonrasında herkesin sunabileceği çok az tesadüf vardı.

Watkins kendi başına duramadı, bu yüzden USC'nin eğitmenleri onu soyunma odasına taşıdı. Hemen bir MRI'nın en kötü senaryoyu doğruladığı Keck Tıp Merkezi'ne götürüldü.

USC yıldızı Juju Watkins, Pazartesi günü ilk çeyrekte takım arkadaşları onun üzerinde dururken acı çekiyor.

(Robert Gauthier / Haberler)

Yine de, oynamak için bir oyun ve güvence altına almak için tatlı bir teklif vardı. Watkins tüneli taşırken, teknik direktör Lindsay Gottlieb yeniden gruplandırmak için ekibini topladı.

Ancak Truva atlarının kıdemli lideri Rayah Marshall, koçlarının da sarsıldığını görebiliyordu. Onu teselli etmeye çalıştı.

“Yalan söylerdim,” dedi Gottlieb daha sonra, “Juju'nun yerde yattığını, ağladığını görmediğimi söyleseydim.”

Watkins olmadan önümüzdeki saatlerin ne kadar kritik olacağını bilerek, toparlanmada elinden gelenin en iyisini yaptı.

Gottlieb, “Sadece gözlerindeki insanlara bakmaya çalıştım ve bunu yapabileceğimizi söylemeye çalıştım” dedi. “Buna sahibiz. Herkese ihtiyacımız var. Eldeki göreve odaklanın ve kilitli olun.”

Bu kaçınma, Truva atlarının tüm operasyonunun menteşesi olduğu Watkins olmadan ilerlemek için elinden geleni yaptığı için önümüzdeki günlerde kesinlikle bir çığlık atacak. Ama bir gece, en azından, bu ağlamanın yankılandığı ortaya çıktı.

Oyun devam ettiğinde, Mississippi State topa dokunduğunda Boos arenanın her köşesinden yağmur yağdı. Zaten fiziksel bir oyun giderek daha fazla çırpındı. Her tırmanışta kalabalık kısık bir kreşendoda kükredi.

“Buna bestediler,” dedi nokta bekçisi Talia von Oelhoffen kalabalıktan, “ve biz buna beslendik. Bize enerji verdi.”

Hiçbiri, Watkins'in arkasında destekleyici bir rol üstleneceğini bilerek USC'ye transfer olan kabarcıklı kıdemli Kiki Iriafen kadar canlandırılmadı. Ancak yokluğunda, Iriafen her bir yıldız gibi görünüyordu ve 22 için 16 atışta sezonun en yüksek 36 puanı aldı.

Boşluğu doldurmak için adım atan tek kişi o değildi. Marshall, dört blok ve aynı zamanda kollarını sevinçte kaldırmaya bırakan beklenmedik bir zil buzağı çırpıcı üç işaretçi ekledi. Kennedy Smith'in 10 sayı ve beş top çalması vardı ve yedek koruma Avery Howell ve Kayleigh Heckel 31 puanla bir araya geldi.

USC koruyucusu Kennedy Smith, Truva atlarının galibiyetinin ikinci yarısında Kiki Iriafen'in kutluyor.

USC koruyucusu Kennedy Smith, Truva atlarının Pazartesi günü Mississippi Eyaletini kazanmasının ikinci yarısında Kiki Iriafen'in kutladığı ve ileri gitti.

(Robert Gauthier / Haberler)

“Saygılarımla, kaybettiğimiz bu büyük sahneye kimse umursamıyor [Watkins]”Dedi Iriafen.“ Bizim için sadece işi bitirdiğimizden emin olmak istiyoruz [and] Sezonumuz uzatılacak. “

USC, Cumartesi günü Spokane, Wash'da Cumartesi günü 5 numaralı tohum Kansas Eyaletiyle karşılaşacağı için bu kısım asla şüphesiz değildi. Ancak Truva atları, Watkins olmasa bile liderlerini artırmaya devam ettikçe, aksi takdirde bir cenaze gibi hissetmiş olabilecek bir gece tamamen farklı bir şey haline geldi.

“Yıl boyunca her zaman üzerinde çalışacak bir şeyimiz olsaydı, işler hemen gitmediğinde, bazen biz [got] Stresli, ”dedi Gottlieb.“ Ama buna ne dersin? Bir şey bizim için doğru gitmedi. Asla kimsenin aşağı inmesini istemezsiniz, özellikle de Juju gibi birisi, hepimizin pek çok açıdan eğildiğimiz.

“Ama bu takım toplandı. Onun için toplandılar. Birbirleri için toplandılar.”