Eski USC futbolcusu, COVID yardımları dolandırıcılığı davasında savunma anlaşmasına vardı

plantifulsoul

New member
Eski USC futbolcusu Abdul-Malik McClain, Temmuz 2020'den Eylül 2020'ye kadar Kaliforniya İstihdam Geliştirme Departmanından 1 milyon dolardan fazla hileli COVID bağlantılı işsizlik yardımı talep etmeyi amaçlayan bir planın düzenlenmesi iddiasındaki rolü nedeniyle bir savunma pazarlığı yapmayı kabul etti.

Haberler'ın ele geçirdiği savunma anlaşmasının bir kopyasına göre McClain, ağır posta dolandırıcılığı suçunu kabul edecek.

2018-2020 yılları arasında USC'de forma giyen McClain, Aralık 2021'de tutuklandı ve Pandemi İşsizlik Yardımı programı kapsamında USC futbolcuları adına sahtekarlık iddialarında bulunduğu iddiasıyla 10 adet posta dolandırıcılığı ve iki adet kimlik hırsızlığıyla suçlandı. Pandemi sırasında standart işsizlik yardımlarından yararlanamayan kişilere yardım sağlamak amacıyla kuruldu.

O sırada McClain suçunu kabul etmedi ve 20.000 dolarlık kefalet karşılığında serbest bırakıldı. Ancak duruşmasından bir ay önce McClain, duruşmanın 17 Haziran'da yapılmasıyla savunma pazarlığı yapmayı kabul etti. Savunmasının bir parçası olarak McClain'in tazminat ödemesi gerekiyor ve önemli miktarda hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir. Ağır posta dolandırıcılığı için azami yasal ceza 20 yıl, ancak federal ceza kuralları 70 ila 87 ay arasında hapis cezası öneriyor.

Orijinal iddianamede, McClain'in sunduğu veya dosyalamada yardımcı olduğu, takım arkadaşları, arkadaşlar ve planın bir parçası olarak kimlikleri çalınan diğer kişiler adına PUA yardımlarına ilişkin 36 sahte iddiaya yer veriliyordu. McClain, savunma anlaşmasının bir parçası olarak, sahte istihdam bilgileri içeren PUA taleplerini bilerek dosyalamak için davacıların isimlerini ve Sosyal Güvenlik numaralarını kullanan planın “lideri veya organizatörü” rolünü itiraf etti; bunların tümü dolandırıcılıkla elde etme niyetindeydi. Bank of America'nın banka kartları.

Bu banka kartlarından bazıları McClain'in doğrudan erişimi olan adreslere gönderildi. Diğer durumlarda McClain, EDD'den banka kartını alanlardan doğrudan ödeme alıyordu.

Orijinal iddianamede ya da savunma anlaşmasında adı geçmeyen McClain ve yardımcıları, planın bir parçası olarak EDD'den 1.056.092 dolar yardım istediler ama sonunda yaklaşık 283.063 dolar aldılar.

McClain, kardeşi Munir'in, USC futbolcularına EDD avantajlarına başvurma planıyla yaklaşıldığı yönündeki şikayetler üzerine Eylül 2020'de USC'nin futbol takımından süresiz olarak uzaklaştırılmasının ardından Kasım 2020'de USC'den ayrıldı. Abdul-Malik McClain asla uzaklaştırılmadı.

Hem Münir hem de Abdul-Malik McClain, Ekim 2020'de Haberler'a PUA programından faydalandıklarını doğruladılar. O sonbaharda, planla ilgili olarak kampüs konutlarında çok sayıda USC futbolcusuna başvuruldu. Bazılarına büyük jüri huzuruna çıkmaları için mahkeme celbi verildi.

O dönemde Haberler'a yapılan birçok röportajda McClain ailesi, kardeşlerin hiçbirinin yanlış bir şey yapmadığı konusunda kararlıydı.