Beth Burns sayesinde USC kadınları 'deli köpek' yaklaşımını benimsiyor

plantifulsoul

New member
Beth Burns Çarşamba öğleden sonraki antrenmanı gözlemlerken düdüğünü daireler çizerek, etrafta ve etrafta salladı.

JuJu Watkins, her iki uçta çakışan turnikeler ve şutlarla zamanlı kondisyon antrenmanı sırasında sahayı havaya uçurdu. Rayah Marshall potaya hücum ettikten sonra oyuncu çizgisinin arkasına geçti. Kayleigh Heckel, filelere şut atmadan önce serbest kalan topu kontrol altına almak için takım arkadaşlarından daha hızlı koşmak için yüksek hızını kullandı.

Her nasılsa, önündeki tüm aksiyona rağmen bu Burns'ün sessiz zamanıydı: hücum antrenmanları.

67 yaşındaki yardımcı başantrenör üniversite basketbolunda her şeyi gördü. Ohio Wesleyan'daki üniversite kariyerinden San Diego Eyaleti ve Ohio Eyaleti'nde baş antrenörlüğe kadar yükseldi ve tekrar Azteklere geri döndü. Ancak Burns'ün mirasının en son adımı olan koçluk yolculuğu, 3 numaralı USC'nin (16-1, 6-0 Big Ten) savunma başarısına bağlı olabilir.

Burns'ün askere alma yoluna gitmediğini söyledi. Baş antrenör Lindsay Gottlieb, oyuncular University Park'a vardıklarında savunma prensiplerini öğretmek, geliştirmek ve kökleştirmek için doğrudan hücum antrenmanı yapma konusunda Burns'e güveniyor. Hücumu Gottlieb'e bırakın. Savunmada Burns'ün çalışmasına izin verin. 2024-25 sezonunda bunun karşılığını her zamankinden daha fazla aldık.

Burns, “Birlikte çalıştığım insanlar ve akıl hocalarımdan bazıları oldukça savunma odaklıydı” dedi. “Eğer bir futbolcu olsaydım, hızlı bir yan hakem olurdum. Ben de böyle yuvarlanıyorum.”

USC bağlantılı baş antrenör Beth Burns, yıldız guard JuJu Watkins ile konuşuyor.

(Luiza Moraes / Getty Images)

Truva atları ulusal düzeyde maç başına bloklanan şutlarda ikinci sırada (7,3), rakibin şut yüzdesinde (%34,1) dokuzuncu, sayı savunmasında 12'nci (maç başına izin verilen 54,5 sayı) ve maç başına top çalmada 22'nci (11,9) berabere kalıyor. bu da USC'nin maç başına 30,2 puanlık üçüncü sıradaki skor marjına yol açıyor.

Truva atları bir yıl önce orta düzey savunma oynamaktan, ülkenin en iyileriyle rekabet eden kilitli bir savunma ekibine nasıl sıçradı? Burns, oyuncularını takımın kendi tanımladığı savunma ismine dönüştürüyor: “Kuduz Köpekler.”

Marshall, “Kuduz bir köpek olduğumuzda, sizi kırmaya geliriz” dedi. “Takımı zihinsel olarak parçalamak istiyoruz”

1,80 boyundaki merkez, spor ayakkabılarının Galen Center'ın parke zeminine çarpmasıyla kendisinin yeni bir versiyonuna dönüşüyor. Marshall, savunma standlarını desteklemek için vücudunu tehlikeye atarak “duvarın içinden geçmeye” hazır.

Lynwood Lisesi mezunu, Michigan'a karşı Wolverines'i rahatsız şutlar atmaya ve 23 top kaybına zorlayan bir baskıya öncülük etti. Birkaç gün sonra Nebraska'nın yıldızı Alexis Markowski'nin sahadan 11'e üç şut atmasına neden oldu. USC, her iki Big Ten kadrosunu da 60 puanın altında tuttu ve bu sezon 11 takımı bu puanın altında tuttu.

29 Aralık'ta Michigan'ı mağlup ettikten sonra Gottlieb, “Eğer kuduz bir köpekseniz, kuduz bir köpeksinizdir” dedi. “Pinterest ya da guard olmanızın bir önemi yok.”

Marshall'ın savunma çabaları birinci sınıftaki meslektaşlarına zarar veriyor. Burns, USC'nin 8 Ocak'ta Maryland'e karşı kazandığı zaferin savunma katalizörleri veya kuduz köpekler olarak Avery Howell, Kennedy Smith ve Heckel'e işaret etti.

Peki bir köpeği deli yapan şey nedir?

Burns her fikrin orijinal olmadığını söyledi.

“Onu çaldım. Burns, antrenörlerin yaptığı her şeyi genellikle çaldıklarını söyledi.

Cardinals başantrenörü Jeff Walz, USC'deki ikinci koşusu için Güney Kaliforniya'ya dönmeden önce Louisville'de yardımcı güç ve kondisyon koçu olarak görevi sırasında Burns'ün şu anda uyguladığına benzer bir baskı kullandı.

“Ben dedim ki 'hoca' [Walz]bana kuralları söyle'” dedi Burns. “Çünkü ben sadece… bu şeyleri seviyorum.”

Burns, Walz'un ona “(İki kez altın madalya kazanan) Angel McCoughtry'yi konuya soktum ve o deli ve başka ne yaparsak yapalım, gerçekten emin değilim” dedi. “Eğer topun noktasına yetenekli bir oyuncu yerleştirebilirseniz, o zaman diğer herkesin kuralları ve rolleri olur.”

Burns, Marshall'ın ikinci sezonunda, 2022'de USC'ye geldiğinde, gelişmekte olan post oyuncusunu potansiyel bir kuduz köpek, savunmada hücum noktasına liderlik edebilecek tanımlanmış bir etki oyuncusu olarak tanımladı.

Burns, her zaman uzun boylu oyuncuları kısa boylu oyuncularla eşleştirmeyi sevdiğini ve bunun tersinin, rakip takımın sahadaki görüşünü bozarak top kayıplarını zorlamayı sevdiğini söyledi. Marshall bu role uyuyor. Bir sonraki adımı atmak, savunma lideri olarak ortaya çıkmak, yanal ve dikey hız geliştirmek ve Burns'ün yapabileceğini söylediği kuduz köpeği somutlaştırmak Marshall'a kalmıştı.

Burns, maç başına 2,2 blok ve 1,2 top çalma ortalamaları yakalayan Marshall için “Rayah'yı ikna etmem gerekiyordu” dedi. “Deli köpekler işe yarıyor. … Rayah bunu sadece benimsemekle kalmadı, aynı zamanda bu konuda çok başarılı. Anlıyor. Aynı şeyi iki kez yapmıyor. Havadan top seçiyor. İnsanların onunla bir şey yapmak istediğini sanmıyorum. Bu ona profesyonellere giden yolda yardımcı oldu çünkü atletik yapısını, IQ'sunu ve çok yönlülüğünü gösteriyor.”

USC pivotu Rayah Marshall, Kansas pivotu Danai Papadopoulou'nun şutunu engellemeye çalışıyor.

USC pivotu Rayah Marshall, geçen Mart ayındaki NCAA turnuvası maçında Kansas pivotu Danai Papadopoulou'nun şutunu engellemeye çalışıyor.

(Ashley Landis / Associated Press)

Marshall'ın Burns'ün savunma koçu olduğu ilk sezonunda All-Pac-12 Savunma Takımı ödüllerini kazandı, Naismith Yılın Savunma Oyuncusu yarı finalisti seçildi ve Lisa Leslie'nin tek sezonluk bloke şut rekorunu 98 ile kırdı.

İki yıl sonra, muhtemelen kardinal ve altın madalyadaki son sezonunda Marshall, başarısı için övgünün Burns'e gittiğini söyleyen ilk kişi oldu; antrenörü onu antrenmandan önce veya sonra film izlemek veya film izlemek için bir kenara çekmek için zaman ayırıyor. Ona nasıl daha iyi olabileceğine dair notlar verin.

Marshall, “Bütün bu çiçekler Koç B'ye gidecek” dedi. “Film izlemenin basketbol için asla hayal bile edemeyeceğim bir şey olduğunu düşünüyorum. Yani sadece benim hakkımda paylaştığı bilgileri, benim açımdan da fazlasıyla takdir ediyorum. Ona sahip olmak benim için bir nimettir.”

Kıdemli kişi, Burns'ün Marshall'a boş günlerde sıvı alımıyla ilgili internet meme'leri gönderdiğini, bunun onu güldürdüğünü ama aynı zamanda Big Ten sezonu ilerledikçe ve uzun yolculuklar devam ederken ödüle odaklandığını söyledi.

Marshall, “Koç B'yi tanıyan herkes onu seviyor” dedi. “Sahada nasıl olduğu ve saha dışında nasıl olduğu iki farklı kişiliğidir. Zorlanacaksınız, zorlanacaksınız, aynı zamanda motive olacaksınız. Aç kalacaksın.”

USC, bir NCAA turnuvasına daha katılmayı neredeyse tamamladı. Truva atları Big Ten maçında henüz kaybetmediler ve hücumun başında Watkins ve savunmada kuduz köpeklere liderlik eden Marshall varken, NCAA şampiyonluğu imkansız görünmüyor.

Ancak Burns için koçluktan aldığı heyecan, Marshall gibi oyunculara sorarsanız halihazırda ulusal şampiyonluk düzeyinde olabilir.

Artık anlaşmayı bitirmek ve pankartı açmak, aralarında maç başına top çalma ortalamasının üzerinde ortalamaya sahip altı oyuncunun da bulunduğu çılgın köpeklere kalmış.

Burns, “40 yılı aşkın süredir öğretmenlik yapıyorum” dedi. “Eğer bunu yapmayı sevmeseydim ve bunu yaparken etkili olmasaydım, kesinlikle bunu yapmazdım. Öğretmeyi seviyorum. Bana neşe ve enerji veriyorlar. Bana gri saç veriyorlar. Bu çocuklar iyi olmak isteyen iyi çocuklardır.”