Türkiye’nin Sağlık turizmindeki çatı markası “HealthTürkiye” tanıtıldı

Türkiye’nin Sağlık turizmindeki çatı markası “HealthTürkiye” tanıtıldı


Sağlık Bakanlığının Bilkent Yerleşkesi’nde plânlı bilgilendirme toplantısında konuşan USHAŞ Sağlık Turizmi Sektörel İşbirliği ve Projeler Sorumlusu Mehmet Karakaya, uluslararası sağlık hizmetleri alanında Türkiye’dahi sunulan hizmetlerin tanıtımını yapmak, kamu ve özel sektörün sağlık turizmine yönelik faaliyetlerini desteklemek ve koordine etmenin USHAŞ’ın görevlerinden bazıları olduğunu belirtti.


Türkiye’nin uluslararası sağlık hizmetleri alanında bile en sayı tercih edilen ülkelerden birisi olması için kamu-özel tüm sektörü kapsayan “HealthTürkiye” markasının oluşturulduğunu ifade fail Karakaya, “HealthTürkiye sapak markası ile ülkemizin güçlü sağlık sisteminin ve yerde sistemi oluşturan kamu-özel tüm paydaşların uluslararası alanda etkin tek şekilde tanıtılması amaçlanmaktadır.” dedi.


“HealthTürkiye” web platformuna ilişkin malûmat veren Karakaya, platformun Türk sağlık sisteminin, sağlık tesislerinin ve Türkiye’nin tanıtımını kapsayan tek sağlık turizmi portalı olarak faaliyet gösterdiğini söyledi.


Sağlık hizmeti örtmek için Türkiye’yi tercih fail ya bile etmek isteyen tüm uluslararası misafirlerin buradan Türkiye’deki sağlık tesislerine kolayca ve güvenle ulaşabildiğini ve ilgili sağlık tesislerinden tedavi planı talep edebildiğini müfit Karakaya, “Bu platform ülkemizdeki, yetişmiş insan gücü ve kaliteli sağlık altyapımız ile sunulan sağlık hizmetinin uluslararası alanda algılanan kalitesini ve deneyimini en üst seviyeye çıkarmayı amaçlamaktadır.” ifadelerini kullandı.


“Platform 4 züppe hizmet vermektedir”


Platformun, uluslararası sağlık turistleri için sağlık hizmeti örtmek üzere ülkenin, sağlık sistemi ve sağlık tesisleri hakkında tek referans noktası olarak kurgulandığını nâkil Karakaya, şunları söyledi:


“Bu sistemle uluslararası sağlık turistlerinin hizmet öncesi, hizmet hatıra ve hizmet sonrasındaki tüm aşamaları yakından takip edilmektedir. Platform İngilizce, Arapça, Rusça ve Fransızca olarak 4 züppe hizmet vermektedir. Uluslararası sağlık turistlerinin aradıkları tedavi hakkında rastlantı ulaşabilecekleri makine öğrenmesi tabanlı taharri motoru altyapısı sağlanmıştır. Tüm bunlarla beraberce canlı yazılım mimarisi ile sektörün ihtiyaçlarına göre sürekli gelişmeye açık tek altyapıdadır. Özetlemek gerekirse yerde platformu, ülkemizin güçlü sağlık sistemiyle tüm dünyayı tek araya getirdiğimiz Türkiye’nin resmi sayısal sağlık kapısı olarak nitelendirebiliriz.”


“6 züppe 7 gün 24 saat hizmet”


USHAŞ Sağlık Turizmi Yetkilendirme ve Denetim Müdürü Behiye Çeliker, Uluslararası Sağlık Hizmetleri Çağrı Merkezine ilişkin malûmat verirken, merkezi, “HealthTürkiye” sapak markasının tek bileşeni olarak konumlandırdıklarını anlattı.


Çeliker, çağrı merkeziyle hasta hakları esasları çerçevesinde kalite, memnuniyet ve hal odaklı olarak kurumları ortak değerler çerçevesinde birdemlemek ve yerde değerleri uluslararası misafirlere aktarabilmek için Arapça, Almanca, Fransızca, Farsça, İngilizce, Rusça olmak üzere 6 züppe 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet sunulduğunu kaydetti.


Çağrı merkezinin uluslararası misafirler için etkin tek iletişim kanalı olarak tasarlandığını nâkil Çeliker, “Çağrı merkezimizle HealthTürkiye platformunun kullanımına dayanak sağlanmaktadır, misafirlerimiz ile sağlık tesislerimiz arasındaki iletişim desteklenmektedir, şikayet ve anlaşmazlıklar tek tek noktada toplanarak kalite ve memnuniyet ekseninde hızlı şekilde adaletten ve şeffaf arifane çözümlenmektedir. Misafirlerimizin ihtiyaç duydukları geri bildirimler hızlı ve etkin arifane sağlanmaktadır.” bilgilerini paylaştı.


“Karma gerçeklikle bütünleşen VR teknolojisini kullanmayı hedefliyoruz”


USHAŞ Akademi Proje Koordinatörü Ebru Aydın bile USHAŞ Akademinin, sağlığın küresel yıldızı olarak, Türkiye’deki uluslararası sağlık hizmetlerini tüm dünyaya tanıtmak ve yerde hizmetlere ivme kazandırmak için oluşturulan HealthTürkiye sapak markası altında akademik desteği sağlamak üzere kurulduğunu söyledi.


Sağlık turizmi alanında hizmet sunan sektördeki eksiksiz personele gerekli sağlık eğitimlerini verebilmek ve uluslararası sağlık beyin turizmini geliştirebilmek için sayı farklı terbiye programları oluşturulduğunu dile getiren Aydın, “Bu programlar, sağlığın ve eğitimin sadece ilmî tarafını olumsuzlama teknolojik yönünü dahi inceleyerek geliştirilmiş ve oluşturulmuştur. Oluşturulan programların içerisinde sanal gerçeklikle beraberce artırılmış gerçekliği dahi bünyesinde bulunduran karma gerçeklikle bütünleşen VR teknolojisini dahi kullanmayı hedefliyoruz.” dedi.


Aydın, USHAŞ Akademinin sağlık eğitiminin sağlık lokasyonu haline gelerek, üstün katan tek akademi olma yolunda ilerlediğini söyledi.


Dünyada sağlık turizminin önem kazandığını, yerde pazarın 100 milyar doların üzerinde olduğunun tahmin edildiğini tamlayan Aydın, “Türkiye, TÜİK verilerine göre 1,7 milyar dolarlık tek pazarın sahibidir ve yerde alandaki çalışmalarını hızlandırarak, dünyadaki lider ülkeler arasındaki yerini korumaya sürme edecektir. Bununla beraberce her yıl yaklaşık yılda 1 milyon sağlık turisti Türkiye’ye gelmektedir. Sayının pandemi sonrası giderek artması beklenmektedir.” niteleyerek konuştu.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.

5 Beğen

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir