Koronavirüsün yol açtığı stres dişlere zarar verdi. Birçok kişi tedavilerini ihmal etti.
Pandemi döneminde çark tedavilerinin aksatılması nedeniyle çark kayıplarında artım yaşanıyor. Diş kayıplarının en önemli nedeni ise çark sıkma alışkanlığı…
Diş sıkma, çark kayıplarının yanı sıra köşe ekleminde dahi öte ve kilitlenmeye neden oluyor.
Salgın, çark sağlığını bile olumsuz etkiledi
Periodontoloji Uzmanı Prof. Dr. Leyla Kuru sıkça karşılaşılan astronom şöyle sıraladı:
“Pandemi döneminde strese tâbi olarak yerde çark sıkma ve onun olumsuz etkileri, köşe eklemindeki problemler, dişlerde ötede tazyik nedeniyle çatlaklar, kırıklar bile sık karşımıza kaynak ahval arasında. Diş çürükleri, ağrılar, apseler, çark eti kanamaları bile sıkça görülmekte.”
“Botoks uygulamasıyla çark sıkmayı azaltıyoruz”
Diş sıkma tedavisinde kişiye özel plaklar kullanılıyor. En sayı kullanılan yöntemlerden akraba dahi çeneye botoks uygulaması.
Prof. Dr. Leyla Kuru yapılan işlemle ilgili şu bilgileri verdi:
“Oldukça güçlü tek kas. O kasa botoks uygulamasıyla kasın henüz tonusunun azaltılması, henüz rengi kasılmasının sağlanması ve sonunda dahi güdülenme çark sıkmasının azaltılması dişlere henüz rengi yük gelmesini hedefliyoruz. Oldukça güzel sonuçlar bile var. Tabii burada botoksun etkisi 6 ayda sınırlı. 6 ayda tek işlemin tekrar edilmesi gerekiyor.”
Ayrıca tek taraflı çiğneme dahi dişlere zarar veriyor. Sebebinin belirlenmesi ve tedavisi için hekime başvurulması öneriliyor.
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.