Kıl Dönmesi nedir ,belirtileri, tedavisi

Kıl Dönmesi nedir ,belirtileri, tedavisi

Kıl Dönmesi nedir ,belirtileri, tedavisi

Kıl dönmesi nedir, nasıl olur

Kıl dönmesi çok sayıda insanın karşılaştığı erken müdahale edildiğinde çok basit bir hastalıktır. Kıl dönmesi hastalığına yakalandığınızı düşündüğünüzde en kısa zamanda bir uzman doktora görünmeniz gerekmektedir.

Kıl dönmesi düşünüldüğü gibi sadece kuyruk sokumunda olmayıp boyun ve koltuk altı gibi vücudun farklı bölgelerinde meydana gelebilmektedir. Vücudumuzda kıl dönmesi olması için yoğun bir tüylenmeye sahip olmanız gerekmiyor. Kıl dönmesinin sıklıkla oluştuğu yerlerin başında kuyruk sokumu gelmektedir.

Kuyruk sokumunda oluşan kıl dönmesinin oluşum aşamasını basit bir şekilde anlatmak gerekirse;  sırtınızdan veya ensemizden düşen bir saç teli kuyruk sokumuna temas ederek deri içine girmesiyle kılın orada büyümesine sebep olur bunun tıp dilindeki adı kıl dönmesidir.

Kıl dönmesi en çok kuyruk sokumunda rastlanılan bir hastalık olduğu için makalemizin devamında vereceğimiz örnekler ve tedavi yöntemleri kuyruk sokumu ile ilgili olacaktır.

Kıl Dönmesi nedir belirtileri nelerdir

Kıl Dönmesi Belirtileri

Vücudumuzda kıl dönmesi olduğu zaman günlük hayatınızı etkileyeceği için bunu kolaylıkla farkına varabilirsiniz.

Normal oturma pozisyonunda sizi rahatsız edecektir , kıl batması olacaktır özellikle kaykılarak oturmak dediğimiz pozisyonda ağrılarınızın çoğaldığını farkedeceksiniz bu söylediğiniz belirtiler kıl dönmesinin ilk aşamalarında size bunu fark ettirecek şeylerdir.

Kıl dönmesinin gözle görülür belirtileri olarak kuyruk sokumunda oluşan küçük delikler olabilir. Bu delikler  geç müdahale edildiği zaman ortaya çıkmaktadır ilk başta bir tane olmak üzere müdahale edilmediği sürece  2-3 olarak çoğalabilir.

Bir uzman tarafından müdahale edilmediğinde  deliklerin olduğu yerde iltihaplanma meydana gelmektedir. Gün geçtikçe bu iltihaplanma ve deliklerin oluşması sizi daha fazla rahatsız edecek ve acı çekmenize sebep olacaktır.

Deri altında biriken iltihap vücudun zayıf noktası olan yine kuyruk sokumunda küçük bir yara açılmasına sebep olacaktır bu yaradan iltihap ve kan gelebilmektedir bu ilerleyen zamanlarda oluşan bir faktördür herkes de görülmeyebilir.

Kıl Dönmesi Tedavisi

Kıl dönmesinin en çok tercih edilen ve doktorlar tarafından tavsiye edilen tedavi yöntemi ameliyattır. Ameliyat olmadan ilerlemiş bir kıl dönmesinin tedavisi kesinlikle yoktur ilkel yollarla ve tecrübesiz kişiler tarafından müdahale edilen kıl dönmesi yaraları sizi daha çok rahatsız edecek ve sağlığınızı daha fazla tehlikeye atacaktır. Bu yüzden mutlaka bir uzman tarafından kontrol ve tedavi edilmesi gerekmektedir.

Kıl dönmesi ameliyatı gayet basit bir ameliyat olup tamamen uyutulmaya gerek kalmadan belden altı uyuşturularak ameliyatınız gerçekleştirilir. Bu sırada sizin  bilinciniz açık olur ancak herhangi bir acı hissetmezsiniz.

Kıl dönmesi ameliyatı aksi bir faktör olmadığı sürece yarım saat ile bir saat arasında gerçekleşmektedir ameliyat sonrasında kısa süreli yoğun bakımda kalmak gerekebilir bu vücudumuzdaki uyuşmanın etkisinin geçmesi amaçlıdır daha sonra normal odanıza geçerek bir gün müşahede altında tutulduktan sonra evinizde iyileşme süreciniz devam edecektir.

Yaklaşık 10 gün sonra dikişlerin izi alınır bu süre zarfında iki günde bir pansuman yapılması gerekmektedir. Dikişleriniz alındıktan sonra hareketleriniz bir süre daha kısıtlı olacaktır bu yaranın tamamen kurulması içindir. Eğer kurumadan aşırı hareket halinde olursanız yaranız tekrar açılabilir.

28 Beğen

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir