Horlamanın nedenleri, zararları nelerdir ?

Horlamanın nedenleri, zararları nelerdir ?

Horlamanın nedenleri, zararları nelerdir ?

Horlamanın Nedenleri

Yüksek sesli horlamalar bizim rahat uyumamıza engel olmakla birlikte, etrafımızdakileri de rahatsız etmektedir.

Horlama aynı zamanda bir hastalığında göstercegidir.  Horlamanın bir çok nedeni vardır. Bunların bir kısmı ciddi şeyler olmasada, bazıları mutlaka dikkat edilmesi gereken durumlardır ve mutlaka bir uzman tarafından muayene ve tedavi edilmelidir.

horlama nedenleri

Yetişkin bireylerin büyük bir kısmı horla hastalığına sahiptir. Boğaz yolunda oluşan daralmadan dolayı horultu meydana gelmektedir. Horlama sesi bazen çok az olur ve ne uyuyanı nede etrafındaki diğer kişileri rahatsız etmez.

Ancak bazen çok yüksek sesli horlamalar oldukça rahatsız edicidir. Fazla kilolar da horlamanın nedenleri arasındadır. Yağlar boğaz yolunu daraltarak horlamalara sebep olabilir.

Uyuma şeklinizde horlamaya sebep olabilir. Sırt üstü uyumaknefes almanızı zorlaştıracağı için horlama meydana gelebilir. En uygun uyuma şekli sağ veya sol omuz üzerine uyumaktır. Bu şekilde hastalık haline gelmemiş horlamalara engel olabilirsiniz.

horlama

Alkollü içecekler sağlığa zararlı oldu gibi horlamalara da neden olabilir. Uyumadan önce eğer alkollü içecek kullandıysanız yüksek ihtimalle o gece horlayacaksınızdır.

Boğazdaki parça etler horlamanın önünü açar.left bezlerinin şişmesi ve hastalıklardan dolayı boğaz şişmesi de horlamanıza sebep olur.

Nefes almanıza engel olabilecek herhangi birşey, soluğunuz tamamen kesilmeden azaltabilir ve nefesinizin tamamen kesilmesine neden olabilir. Yanınızda uyuyan kişi bu durumun farkına varamaz.  Eğer uzun süren ve sürekli bir horlama şikatetiniz varsa bu ciddi bir durum olabilir mutlaka bir uzman tarafından muayene ve tedavi edilmelisiniz.

29 Beğen

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir