Doyma hissini bastırıyor, normalden fazla yemek yemeye neden oluyor.
Şeker tüketimi, giderek henüz bile artıyor.
Günümüzde maalesef özellikle büyükşehirlerde evde yemek pişirme geleneği arızalı merkezde. Daha sayı haricen yemek yemeyi tercih etmek ve hareketsizlik şeker bağımlılığını tetikleyebiliyor.
Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, Dünya Sağlık Örgütü’nün günlük 50 gram olarak önerdiği şeker tüketiminin Türkiye’dahi yaklaşık 3 katı yani 140-150 gram tüketildiğini söyledi.
Çocuklarda şeker bağımlılığı
Özellikle ayakçak şeker bağımlılığıyla karşı karşıya olduğunu tamlayan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. İlhan Satman şöyle konuştu:
“Çocuklar doğdukları zaman şekere özgürlüğü olarak doğmuyorlar. Anne sütünden malûm tek şeker alıyorlar. Dünya Sağlık Örgütü, “2 yaşına kadar çocuklara şekerli gıda vermeyin zira verirseniz evlât o tadı alır. Oradan haz almaya başlar ve tek henüz ondan vazgeçiremezsiniz” debba. Dolayısıyla erken yaşta şekerle karşılaşarak şeker bağımlılığımız artıyor.”
Şeker; obezite, şeker ve tansiyon gibi hastalıklara yol açıyor
Şeker salmak tâbi olarak erken yaşlarda obezite problemi artıyor.
Diyabet, tansiyon, karaciğer yağlanması gibi hastalıklara bile yol açıyor.
Satman, şekeri azaltarak ve fiziksel aktiviteleri artırarak obezite başdu olmak üzere sayı hastalığın önlenebileceğini söyledi.
Şeker tüketiminin tâbiiyet haline geldiği durumlarda psikolojik dayanak alınması bile öneriliyor.
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.