Sonbahar için çalışma gününüzü nasıl yenileyebilirsiniz | Herkız

Sonbahar için çalışma gününüzü nasıl yenileyebilirsiniz | Herkız

Sonbahar için çalışma gününüzü nasıl yenileyebilirsiniz |  Herkız

Sonbahara girerken iş rutininizi elden geçirmek için mükemmel bir zaman olduğunu görebilirsiniz. Yılın bu zamanında çoğumuz takas yaparız PTO mili ve yıllık hedeflerimize ulaşmaya çalışırken yoğun günler ve dar teslim tarihleri ​​için yaz tatili. Çocuklarımızı hâlâ okula geri gönderirken veya üniversitede yeni bir döneme başlarken, yeni ve canlandırıcı bir rutine ihtiyaç duymamız şaşırtıcı değil.

İşte iyi haber: Zaman yönetimi koçu Anna Dearmon Kornick’in yardımıyla üretken ve tatmin edici bir sonbahar çalışma rutini oluşturabilirsiniz. Kornick bize işçilerin yılın son dört ayında en üretken olduklarını söyledi; ancak arızalar ve yanmalar yaşamadan bu üretim seviyesine nasıl ulaşırsınız? Yoğun bir yazın ardından yeniden başlamak ve yılı iyi bir notla bitirmek için Kornick’in en önemli ipuçlarını burada bulabilirsiniz.

1. Sonbahara rutininize yeni bir bakış açısıyla başlayın

Sonbahar, tüm sektörler ve roller için yoğun bir sezonun başlangıcını işaret ediyor. Yılın bitimine yalnızca dört ay kala, tatil sezonu öncesinde günlük yapılacaklar listelerini ve yıllık hedefleri gözden geçirme konusunda büyük bir baskı var. Kornick, “Sonbaharda işe döndüğünüzde aklınıza gelen ilk şeylerden biri, işin ayrılan zamanı dolduracak şekilde genişlediğini söyleyen Parkinson Yasasıdır” dedi. Yazın yavaşlığını telafi etmek için yoğun bir sezona giriyoruz. İş yerinde, bunaltıcı ve yorucu olabilecek bir aciliyet duygusu geliştiririz.

Kornick’in tavsiyesi: “Bu yoğun sezona rutininize yeni bir bakış açısıyla girin. İlkbahar ve yaz aylarında size iyi hizmet eden şey, sonbaharda mutlaka iyi hizmet etmeyebilir. Rutinleri iyileştirmeyi düşünmeniz gereken bazı alanlar, çalışma öncesi rutininiz, öğle yemeği molanız ve yinelenen toplantı programlarınızdır.

Kaynak: Vlada Karpovich | peksel

2. Çalışma gününüzü saat değişikliğine göre uyarlayın

Ondan korkmak kolaydır zaman değişimi– Yaz Saati Uygulaması olmayan bir yerde yaşayacak kadar şanslı değilseniz. Korku ve kaygı duygularıyla mücadele etmenin basit bir yolu, değişikliği kendi avantajınıza kullanmaktır. “Değişimi olumlu bir şeye dönüştürün. Geri çekilme, ışık kayması nedeniyle daha erken yatma saatine geçmek için iyi bir zamandır. Kornick, sabahları pencerelerinizden doğal ışığın girmesine izin vermeyi düşünün, dedi.

Kişisel rutinlerinizi yaz saati uygulamasına uyarlarken, iş yerinde bununla nasıl başa çıkabileceğinizi düşünün. Gerçek şu ki herkes için zor bir dönem. Meslektaşlarınızın ve kendinizin geçiş yapmasına yardımcı olmak için ne yapabilirsiniz? “Hafta boyunca zaman değişimi sırasında, zaman değişiminin yaklaştığının farkında olun. Ekibinize ve kendinize dostane davranabilmek için toplantılarınızı günün ilerleyen saatlerine erteleyin,” diye önerdi Kornick. (Bu haftaki tüm toplantılarımı en az bir saat ertelemeyi planlıyorum.)

3. Programınızı kronotipinize göre planlayın

Google’da “kronotip” ararsanız, her birinin kendine özgü sirkadiyen ritimleriyle ilgili olan çeşitli biyolojik kronotip modelleriyle karşılaşırsınız. Kornick, yılın herhangi bir zamanında, özellikle de sonbaharda iş başladığında kronotipinizi bilmenin çok önemli bir değişiklik olduğunu söylüyor. “Hangi kronotip olduğunuzu bildiğiniz zaman gün içinde zamanınızı nasıl geçireceğiniz ve çalışma programınıza neleri sığdıracağınız konusunda daha iyi kararlar verebilirsiniz. Ayrıca yöneticilerin ve ekip üyelerinin, herkesin günün aynı saatinde aynı şekilde hissetmediğini bilmelerine yardımcı oluyor” dedi Kornick.

Hangi kronotip olduğunuzdan emin değil misiniz? Burada Daniel Pink’in kronotip modelini ele aldık. Sabah kuşu mu, üçüncü kuş mu yoksa gece kuşu mu olduğunuzu öğrenin. Daha sonra sonbahardaki günlük çalışmalarınızı buna göre uyarlayın.

4. Ne yaptığınızı anlayın ihtiyaç aykırı istek rutininde

Sonbahar yeni bir rutine girmek için mükemmel bir fırsattır. Kornick, herhangi bir değişiklik yapmadan önce ihtiyaçlarınızı ve arzularınızı belirlemenizi önerir. Daha sonra programınızı yeniden düzenleyebilirsiniz. Aşağıda kendinize sormanız gereken bazı sorular bulunmaktadır:

Her sabah ne yapmam gerekiyor?

Kornick, bu önlemleri başarılı bir sabah için “tartışılamaz faktörler” olarak görmesi gerektiğini söyledi. Mesela kalkıp bir fincan içmeniz mi gerekiyor? Kahve iş günü boyunca mı çalışıyorsunuz? Giymek zorunda mısın? Yakınlaştırma çağrılarınız için gerçek kıyafetler Yöneticinizle kıyafetleriniz hakkında garip konuşmalardan kaçınmak için mi? Çocuklarınızı her gün okula göndermek zorunda mısınız?

Her sabah ne yapmak istiyorum?

Her sabah ne yapmanız gerektiğine karar verdikten sonra rutininize neleri dahil etmek istediğinizi düşünün. Buna 10 dakikalık kitap okuma, görsel meditasyon, hafif bir egzersiz veya sabah yürüyüşü eklemek güne başlamanın canlandırıcı bir yolu olabilir.

Kaynak: ANTONI SHKRABA | peksel

İhtiyaçlarınızın ve isteklerinizin bir listesini yaptıktan sonra, ne zaman kalkmanız gerektiğini belirlemek için programınızı yeniden düzenleyebilirsiniz. Diyelim ki sabah saat tam 8:00’de işte (şahsen veya çevrimiçi) olmanız gerekiyor ve iş gününüzden önce duş almak, kahvaltı yapmak, 20 dakika kitap okumak ve yoga yapmak istiyorsunuz. Daha sonra tüm bu görevleri sabah 8:00’e kadar tamamlamak için saat kaçta kalkmanız gerektiğini bulursunuz. Ayrıca kendinize, azaltabileceğiniz, yoğunlaştırabileceğiniz veya günün başka bir saatine taşıyabileceğiniz herhangi bir görev olup olmadığını sorun.

Özellikle yoğun sezonda egzersiz benim için bir önceliktir. Pandemi öncesi hayatımda sabah 5’te uyandım ve işe gitmeden önce Pure Barre’ye gittim. Artık evden çalıştığım için çalışma günlerim farklı, ancak başlangıçta aynı egzersiz programını sabah 5:00’te uygulamaya çalıştım. Ancak Kornick’in tersine mühendislik çalışmasını tamamladıktan sonra programımı değiştirebileceğimi fark ettim. Antrenmanımı saat 16:30’a (işten hemen sonra) çıkardım ve yeni bir rutin oluşturdum.

5. Dördüncü çeyrek hedeflerini belirleyin ve üç aylık planlamayı deneyin

Yılımızı 12 aylık takvim açısından düşünme eğilimindeyiz. Kuruluşlar kurumsal hedefler doğrultusunda çalışırken, işyerinde yıllık hedefler belirlemek alışılmadık bir durum değildir. Ancak Kornick şunları söyledi: “Yılın tamamını düşündüğümüzde hedeflerimizi gözden kaçırmak kolaydır. Bir yıl boyunca inişli çıkışlı bir şeyler kaybediyoruz.”

Sonbahar yılın yoğun bir dönemi olduğundan Kornick, hedef belirleme zaman diliminin kısaltılmasını öneriyor. Rutinlerinizi şekillendirmek için üç aylık planlamayı kullanın. “Zaman çerçevenizi kısalttığınızda ve üç ayda bir işiniz, hayatınız ve hedefleriniz üzerine düşündüğünüzde oyun değişir. Kornick, “Üç aylık çeyrekler değişen mevsimlere denk geliyor ve bu da rutinlerinizi değişen mevsimlere uyarlamayı kolaylaştırıyor.” diye paylaştı.

Rutinlerimizi hedeflerimiz ve önceliklerimiz etrafında oluştururuz. Bu nedenle hedeflerimiz belirsiz göründüğünde bir rutine yerleşmek zor olabilir. Son zamanlarda çalışma rutinimi, her iki Cuma günü yoğun çalışma zamanını içerecek şekilde ayarladım ve kesinlikle mecbur kalmadıkça toplantılara katılmaktan kaçındım. Eğer o zaman içinde ne yapmak istediğimi -aktif projelerim üzerinde yoğun çalışma- yapmak istediğimi bilmeseydim, muhtemelen toplantı dışı programıma bağlı kalmazdım.

Bu sezon rutininizi dönüştürürken, sezon öncesi dönemde neyi başarmanız gerektiğini belirleyin ve anlayın. Tatil sezonu. Ne kadar zamanınız olduğu ve ne yapmanız gerektiği konusunda gerçekçi olun. Acil olmayan hedeflerinizi ve önceliklerinizi gelecek yılın ilk çeyreğine ertelemeyi düşünün.

İşinizi çok daha kolaylaştıracak 9 iş tüyosu
2 Beğen

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir