Her Pazar öğleden sonra haftalık alışveriş çılgınlığımı dört gözle bekliyorum. Parlak renkli ayakkabılarla kaplı duvarları unutun – bana olgun sebzelerle dolup taşan bir ürün reyonu verin, ben de bütün hafta buna bayılırım. Market alışverişiyle ilgili sizi yalnızca hafta boyunca tok ve tatmin etmekle kalmayıp, aynı zamanda tatmin olmuş hissetmenizi sağlayan bir şey var.
Beni yanlış anlama, ben her zaman o kız değildim. Eskiden market alışverişinden korkardım. Kuyruklar, ezici seçenekler ve meyve fiyatları beni oraya götürmüyor. Çok fazla para harcadığımı ve gösterecek bir yemek planım olmadığını hissederek mağazadan ayrıldım. Güzel haberler? Bunu değiştirmek için buradayız. Sağlıklı kadınların alışveriş yaparken her zaman kullandıkları numaralar için okumaya devam edin.
1. Bir alışveriş listesi yazın
Bu, en büyük market alışverişi tasarruf hilesi olabilir ve bu kadar basit! Bir liste yazmak, sizi aşırı satın aldığınız ve sonunda çöpe atılan yiyeceklerden kurtarmakla kalmaz, aynı zamanda, özellikle yalnızca kendiniz için alışveriş yapıyorsanız, birden fazla öğün için hangi öğeleri kullanacağınızı belirlemenize de yardımcı olur. Sadece hafta boyunca ne pişirmek istediğinizi belirleyin, ardından öğelerin birden fazla nerede kullanılabileceğini görün. Bunu yaptıktan sonra, paradan ve yiyeceklerden tasarruf edeceksiniz.
2. Asla aç karnına alışveriş yapmayın
Kan şekeriniz düştüğünde, vücudunuz hemen rahatlamak ister. Market alışverişi yaptığınızda bu, sepetinize muhtemelen ihtiyacınız olmayan daha fazla şekerli ve tuzlu atıştırmalık eklemek anlamına gelebilir. Hepimiz bir noktada bundan suçlu olsak da, ihtiyacınızdan fazlasını harcamaktan kaçınmak için market alışverişinizi yemek yedikten sonra planlamaya çalışın.
3. Mevsiminde alışveriş yapın
Vücudumuz doğal olarak mevsim meyveleri ve sebzeleri ister ve buna saygı duymak önemlidir. Mevsimlik ürünler daha lezzetlidir ve genellikle daha ucuzdur. Mevsim yazsa, tatlı olan ve ekstra enerji sağlayan şeftali, kiraz ve diğer sert çekirdekli meyveleri stoklayın. Veya yaz salatası için harika olan biber, salatalık ve domates gibi sebzeleri tercih edin. Kışın, C vitamini açısından zengin olan ve soğuk algınlığı ve griple savaşmak için harika olan turunçgillerin yanı sıra kabak, tatlı patates ve havuç gibi çorbalara ekleyebileceğiniz sebzeleri deneyin.
4. Beslenme etiketini okuyun
Gıda endüstrisi, ürünlere ne koyduğunu saklamakta çok iyidir, bu nedenle beslenme etiketlerini okumak çok önemlidir. Bir öğe “düşük sodyum” veya “şekersiz” diyorsa, diğer şeker formları veya eklenmiş toksinler gibi, o kadar iyi olmayan diğer bileşenler içeride gizleniyor olabilir. Bir üründen emin değilseniz ve malzemelerin yarısını telaffuz edemiyorsanız, daha sağlıklı bir alternatif olup olmadığına bakın. Günümüz gıda endüstrisi ile ilgili en iyi şey, birçok alternatifin olmasıdır. Thrive Market veya Whole Foods gibi mağazaların (biraz pahalı olsa da) daha temiz alternatifleri olabilir.
5. Dondurulmuş ürünleri hafife almayın
Dondurulmuş bölümü marketteki en hoşgörülü reyonlardan biri olarak görsem de (dondurulmuş pizza ve dondurma beni her zaman çağırır), aynı zamanda bazı gizli mücevherler içerir, örneğin: B. Dondurulmuş ürünler. Tabii ki ürünlerimizi taze seviyoruz, ancak ürünler her zaman tüm hafta dayanmıyor, bu nedenle her zaman elinizin altında biraz donmuş sebze ve meyve bulundurmak (tavada kızartma veya smoothie, kimse?) Bir zorunluluktur. Ayrıca, uzun bir raf ömürleri vardır, bu nedenle yakında bozulmaları konusunda endişelenmenize gerek yoktur.
6. Otla beslenen, organik et ve süt ürünlerini tercih edin
“Ne yersen osun” sözünü bilirsiniz, et ve süt ürünleri alışverişi söz konusu olduğunda bu daha alakalı olamaz. Tüm hayvanlara eşit davranılmaması veya yalnızca otla beslenmesi sizi şaşırtmayabilir, bu nedenle et ürünlerini dikkatli bir şekilde seçmek önemlidir. Evet, organik ve otlarla beslenen yiyecekleri satın almak daha pahalıdır, ancak bu, çoğu uzmanın büyük paralar harcamaya değer olduğu konusunda hemfikir olduğu alanlardan biridir. Etiketleri okuyun ve mümkün olduğunda yerel alışveriş yapın.
7. Tasarruflara karşı maliyetlerinizi bilin
Hayattaki her şey gibi, savurganlık yaptığınız alanlar ve biriktirdiğiniz alanlar vardır. Bu market alışverişi için de geçerli. Et ürünlerine, süt ürünlerine ve diğerlerine para harcamayı düşünün. kirli düzine (böcek ilacı en yoğun şekilde püskürtülen bitkilerdir, bu nedenle ideal olarak onları organik olarak satın almalısınız). Bahsedilen daha yüksek fiyatlı organik seçenekler için biraz tasarruf etmek istiyorsanız, toplu olarak baharat, fındık ve tohum satın alın. Konserve ürünler ve et sularından da tasarruf edebilirsiniz.
8. Sağlıklı ve doyurucu atıştırmalıklar seçin
Ben büyük bir atıştırıcıyım. Sabah, öğleden sonra – siz söyleyin, atıştırıyorum. Günün saatlerine göre değil (buna sezgisel yeme denir!) her zaman acıktığınızda yemek yemelisiniz, ancak atıştırmak genellikle şeker, toksin ve sodyum oranı yüksek paketlenmiş yiyecekler anlamına gelebilir. Satın alırken atıştırma zamanını planlayın sizi dolduran sağlıklı ve doyurucu atıştırmalıklar. Bazı oyun değiştiriciler arasında kraker veya sebzeli humus, patlamış mısır, karışık kuruyemiş veya çilekli Yunan yoğurdu bulunur.
9. Aşırı satın almayın
Porsiyon boyutlarını bulmak asla kolay değildir (makarna ile her zaman sorun yaşarım). Yeterince alışveriş yapmadığımız için markete birden çok kez gitmek zorunda kalmasak da, çok fazla alışveriş yapmak da istemiyoruz. Mağazaya gitmeden önce evinizde ne olduğunu kontrol edin ve daha azı daha fazladır tavrını koruyun. Bazı ürünler dondurucuda saklanabilir veya son kullanma tarihi geçmiş olabilir, ancak taze ürünlerin bir raf ömrü vardır, bu nedenle gıda israfını azaltmak için yalnızca ihtiyacınız olanı aldığınızdan ve yalnızca ihtiyacınız olan parayı harcadığınızdan emin olun.
10. Vücudunuz için alışveriş yapın
Sağlık ve esenlik dünyası fırsatlarla doludur ve iş markette ürün seçmeye geldiğinde, herhangi bir tavsiyeden önce vücudunuzu dinlemeniz önemlidir. “Sağlıklı” olarak kabul edilen yiyecekler bile kendinizi iyi hissetmenize neden olabilir veya bunun tersi de geçerlidir. Vücudunuz için neyin işe yarayıp neyin yaramadığını öğrenin ve her şeyden önce bu bilgilere göre alışveriş yapın.