Bridgerton’ın bu yeni kitabında daha çok Kraliçe Charlotte var

Bridgerton’ın bu yeni kitabında daha çok Kraliçe Charlotte var

Benim gibiyseniz, hepsini görmüş olabilirsiniz. Kraliçe Charlotte: Bir Bridgerton Hikayesi yaklaşık bir gün içinde Netflix’te ve sonra duygularla ne yapacağını bilemedi ve Bridgerton-İçinizde kıvılcımlar saçan umutlar ve hayaller. Bu tanıdık geliyorsa, doğru yere geldiniz Kraliçe CharlotteJulia Quinn ve Shonda Rhimes tarafından yazılan orijinal diziden esinlenen kitap. Bridger-Verse’deki her şeyden beklediğimiz gibi, bu ikonik yaratıcılar bir kez daha kendilerini aştılar. Julia, orijinalin yazarı ve yaratıcısıdır. Bridgerton Books and Shonda, Dizi Sorumlusu, Yürütücü Yapımcı ve Yazardır. Kraliçe Charlotte: Bir Bridgerton Hikayesi (ve ayrıca ilk iki sezonun sorumlu yapımcılığını üstlendi. Bridgerton).

Gösteri ve kitap sorunsuz bir şekilde akıyor, Julia ve Shonda arasındaki işbirliğinin güçlü olduğunun açık bir kanıtı. Yine de şovu izlemek ve kitabı okumak tamamen farklı deneyimler. Gülmek, ağlamak, ilham almak ve hatta kalp göz emojisine dönüşmek isteyenlere ikisini de şiddetle tavsiye ederim. İşte nedeni Kraliçe Charlotte Kitap sizi genişletecek Bridgerton Bilgi:

Kitap ve dizi ayrı bir deneyim

Gösteride fark ettiğim anlar, kitapta tamamen yeni hissettirdi ve genellikle bir okuyucu olarak benim için alternatif bir bakış açısı açtı. İlk başta okumadan önce tüm seriyi izledim ama kitaba o kadar daldım ki her zaman diziyle karşılaştırmadım. Her ikisi de yaratıldıkları format için özel olarak tasarlandıklarından, dizi ve kitap arasında kesinlikle bazı önemli farklar var. Temel fark, kitabın yalnızca Charlotte, George, Brimsley ve Agatha’nın daha genç versiyonlarının tarihine odaklanması ve “şimdiye” girmemesidir. Bridgerton çok kısa bir süre dışında dizide olduğu gibi.

Okuyucular, genişleyen anları, her karakterin zihnine ilişkin daha fazla içgörünün yanı sıra, olup bittiğini bilmediğimiz yeni anları kesinlikle fark edeceklerdir. Kitapta keşfedilecek çok eğlenceli bir şey, karakterlerin diziyi izledikten sonra bildiklerini bilmedikleri anlara kulak misafiri olmaları veya görmeleridir. Bu şaşırtıcı ama aynı zamanda bu anlar keşfedildiğinde çok mantıklı geliyor. Bu şekilde, kitaptaki bir şeyin okuyucunun önceki bilgileriyle eşleştiği bazı “Ah-ha!” anları olur. Bridgerton.

Ana karakterlerin zihinlerinde yaşayabiliriz

Herhangi bir TV dizisinde veya canlı yayında olduğu gibi, izleyiciye yalnızca ekrandaki bilgiler sunulur ve bazen karakterlerin ne düşündüğünü tahmin etmemiz gerekir ki bu genellikle izleyici için kasıtlı olarak gerilim oluşturur. Kitapla birlikte karakterlerin motivasyonlarına en başından detaylı bir şekilde bakıyoruz ve farklı bir şekilde gerilim kurguluyoruz. Bu değişimi özellikle Agatha’ya (Lady Danbury) ayrılan bölümlerde hissettim. Zaten Lady Danbury’nin büyük bir hayranıydım ve gücünü ilham verici buluyordum, ancak kitap onu yalnızca en sevdiğim karakterlerden biri yapmakla kalmadı, onu muhtemelen gelmiş geçmiş en önemli karakterlerden biri yaptı. ton.

Kitapta okuyucu, George’un ne yaptığını ve ne yaptığını neden yaptığını da hemen biliyor. Bunun serinin çıtasını yükselten bir cihaz olduğu çok az bilinirken, çiftin en başından kitap hakkında daha fazla şey öğrendiğini bilmek, onu bunu yaparken izlemeyi daha da üzücü ve neşeli hale getiriyor.

Okuyucu konuşmaları pratik olarak duyabilir

Kitapla ilgili hoşuma giden şey, diyalogların ve karakterlerin konuştuğu ritmin okuyucunun adeta dizinin oyuncularını duyacağı şekilde yazılmış olması. Kitapta dizideki diyalogların tamamı yer almıyor ve elbette daha ayrıntılı olarak ele alınan birçok konuşma var. Bununla birlikte, her karakterin konuştuğu cümlelerin ritmi ve tekrarı, o zamanın dünyasına çok özel geliyor – ille de tarihsel dünya değil, ama Bridgerton etrafımızda inşa edilmiş dünya. Karakterlerin konuşma şeklini seviyorum Kraliçe Charlotte karakterlerin orijinal konuşma biçiminden biraz farklıdır Bridgerton Kitaplar, yani iki hikaye arasında onlarca yıl var. Okurken bu detayı not etmeniz güzel.

Karakter grupları arasındaki dinamik büyüleyici

Kitapta, iki insan arasındaki ilişkiyi vurgulayan birçok an ve her insanın farklı bir kanaldan biriyle konuştuğunda nasıl değiştiği beni çok etkiledi. Charlotte ve George, Charlotte ve Agatha veya Charlotte ve Brimsley’e odaklanan bölümler, okuyucuya Kraliçe Charlotte’un farklı, karmaşık, insan versiyonlarını ortaya koyuyor. Agatha’nın toplumdaki yeni yeri ile nasıl başa çıktığını ve durumun yükünü nasıl kaldırdığını da okuyoruz. ton rehberlik etmesi veya savaşması gereken Prenses Augusta’yı alt etmesi gereken yeni Kraliçe Charlotte ile konuşurken. Ve Brimsley’nin yepyeni bir rol üstlendiğini, tüm ev halkıyla ilişkilerini yönettiğini okudukça, kiminle konuşursa konuşsun sevimli, tatlı ve sinirli olduğunu görüyoruz.

Ama belki de en tatmin edici olanı, Agatha ile Charlotte arasındaki dostluğa ve Agatha’nın yaptığı somut seçimlere ve fedakarlıklara dair derin kavrayıştır. Benim için Charlotte ve Agatha çifti, Charlotte ve George arasındaki ilişki kadar kitabın merkezinde yer alıyor. Bununla birlikte, Charlotte ve George arasında devam eden ancak sürekli değişen ilişki kitapta canlıdır ve aralarındaki ayrıntılı anlar okuyucu için küçük bir hazinedir.

Kitabın temaları tüm temalara uygundur. Bridgerton

Kitabı okurken beni etkileyen pek çok tema vardı ama belki de en esnek olanı, sevincin gücü korkunun gücüne karşıydı. Dizi, karakterlerin nesiller arası aşk hikayelerinin her birine odaklanmamı sağlarken, kitap düşüncelerimi karakterlerin genç versiyonlarının karşılaştığı daha acil zorluklara çevirdi. Bu olaylardan hiçbiri meydana gelmemişse, ton kelimenin tam anlamıyla orijinalinde gördüğümüz gibi olmayacaktı Bridgerton Seri. Her şey Kraliçe Charlotte’a kadar gidiyor. Ve Agatha. Ve hatta Brimsley. Bu nedenle, kitap için bir yer Bridgerton Hayranlar ve okuyucular inekleri arayabilir ve Bridger mısrasının yeni bölümlerini keşfedebilir. Bu arada, orijinal Hastings Dükü’nden bile bahsediyor ki bu heyecan vericiydi çünkü hepimiz daha yeni bir Hastings Dükü’nü tanıyor ve seviyoruz.

Sonuç olarak, kitabı okumak bende diziyi tekrar izleme isteği uyandırdı, bu da muhtemelen kitabı tekrar okuma isteği uyandıracak ve belki de bu şekilde sonsuza kadar bitmeyen bir döngüde sıkışıp kalacağım, daha fazlasını beklerken Bridgerton hikayeler. Dürüst olmak gerekirse harika bir yer.

Bridgerton Yazarı Julia Quinn’den Kraliçe Charlotte Hakkında Öğrendiğim Her Şey
1 Beğen

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.