Maske takarken cildi korumak için ipuçları

Maske takarken cildi korumak için ipuçları

Maske takarken cildi korumak için ipuçları

Birçok kentte maske kullanımının mecburî hale getirildiği içinde bulunduğumuz yaz aylarında, uzun müddet maske kullanımı yüzde olağandan fazla terlemeye neden olabiliyor. Çok terlemenin bakteriler için uygun bir taban oluşturduğunu söyleyen Medikal Estetik Doktoru Dr. Meltem Ayran, yaz aylarında maske kullanımı için ipuçları verdi.

Sivilceler ortaya çıkabilir

Pürüzsüz ciltlerde dahi uzun müddet maske kullanımı sivilcelere neden olabiliyor. Bunun yanında gerilim, yağ bezlerimizin fazla çalışması, hormonal değişiklikler ve birtakım besinler de akne oluşumunu tetikleyebiliyor.

Maske takıldığında, yüzdeki nem ve yağlanmanın artmasıyla, bakterilerin cildin doğal ortamının bozmasına uygun taban oluşur. Gözeneklerin tıkanmasıyla birlikte maskenin yarattığı irritasyon (maskeyi takıp çıkarma esnasında da olabilir) ya da minik travmalar da buna sebep olabilir.

Ne yapılmalı

Cilt tipi fark etmeksizin yağlı, olağan ve kuru ciltlerde, uzun saatler boyunca uygulanmış maskelerden sonra aknenin yanında kızarıklık ve egzama üzere durumlar ortaya çıkabilir. Lakin ciltte oluşan tüm durumlar şahsa özeldir ve bu nedenle asla uzmana başvurmadan ilaç kullanılmamalıdır.

Cilt sorunlarına mahzur olmak için bunları deneyebilirsiniz:

– Yağlı, akneye meyilli bir cildimiz varsa, benzoil peroksit içeren bir temizleyici ya da bu cilt tipine uygun yıkama ile cilt temizlenmelidir.

– Kuru ve hassas ciltlerde yeniden maskeyi çıkarır çıkarmaz, hassas ciltlere uygun yıkama eserleriyle yüz yıkanmalıdır. Hyaluronikasit içeren kremlerle nemlendirilebilir.

– Gün içinde terlediğimizde maskemizi dikkatli bir halde çıkarıp, kuru bir pamukla yüzünüzü temizleyebilir, tekrar maskenin dış kısmına dokunmadan maskenizi tekrar takabilirsiniz.

– Maskenin temas ettiği alanda şayet egzamalı ya da hassas bir alan varsa maskeye değmemesi için silikon bariyerler kullanılabilir ancak onlarında pak ve hijyenik olmasına dikkat etmeliyiz.

– Maskelerimizi çıkarıp takarken dış yüzeylerinin pak olmadığını hatırlayarak, kulakçıklardan tutup, dış yüzeyini rastgele bir yerle temas ettirmemeliyiz.

– Tek kullanımlık maskeyi çıkardıktan sonra dezenfektan ya da yüzde 70 alkolle spreyleyip, kuruduktan sonra tekrar kullanılabilir, fakat kullan at yapmak daha sağlıklı olur.

– Yıkanabilir maskeleri elde sıcak su ile sıkça yıkamak ve en az 2 adet bulundurup dönüşümlü kullanmak yanlışsız olur.

11 Beğen

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.