Güçlü bağışıklık için hangi besinler nasıl yenmeli

Güçlü bağışıklık için hangi besinler nasıl yenmeli

Güçlü bağışıklık için hangi besinler nasıl yenmeli

Dr. Tansel Turan, bağışıklık sistemimizin koronavirüse hazırlıksız yakalandığını belirterek, “Bu bilinmez virüsle uğraşta herkesin başı epeyce karıştı ve magazinsel medikal bilgilerimiz, bilimsel medikal bilgilerimizin önüne geçmeye ve baş karıştırmaya başladı” dedi.

İşte Dr. Tansel Turan’dan bağışıklık sistemini güçlü tutmak için teklif ve ikazlar.

Güçlü bağışıklık için hangi besinler nasıl yenmeli

Koronavirüs bilhassa akciğer, hipertansiyon, kalp, diyabet, obezite üzere metabolik hastalığı olanlarda, organ yetmezliği olanlarda yani özetle kronik hastalığı olan bireylerde çok daha ağır geçiyor. El yıkama, toplumsal arayı müdafaa, karantina üzere çok temel tedbirleri ve gereklerini hiç sıralanmadan İşlevsel Tıp açısından bağışıklığımızı güçlendirmek ve korunmaya yönelik tekliflerimizi ve mevcut uygulanan tedavilerin durumunu sıralamak isterim.

Bu nedenle süreç görmemiş ve doğal besinlerle pak ve sağlıklı beslenin, işlenmiş tüm endüstriyel besinleri hayatınızdan çıkarın, şeker ve nişastayı kesin, alkol alımını durdurun yahut sonlandırın. Ispanak, kabak, dereotu, soğan, kekik, acı biber, elma, yeşil yapraklı sebzeler, brokoli, portakal, limon, greyfurt, mandalina, zeytin ve zeytinyağı, yeşil çay, rafine edilmemiş Hindistan cevizi yağı ve anne sütü bağışıklık sistemini takviyeler. Hem antiviral hem immun sistemi destekleyen besinler ise zencefil, sarımsak, zerdeçal, biberiye, acı biber ve kekik.

Hem bitkisel hem de hayvansal aminoasitleri istikrarlı almalıyız

Bağışıklık sistemimiz için en değerli amino asitler taurin, karnosin, anserin ve sığır ile kuzu etinden gelen kreatindir. Bu amino asitler bitki proteinlerinde kâfi ölçüler bulunmaz. Bu nedenle hem bitkisel hem de hayvansal aminoasitleri istikrarlı almalıyız.

Mikrobiyatanızı düzgünleştirmek enflamasyonu regule etmek için kritik ehemmiyete sahiptir. Bildiğiniz üzere bağışıklık sistemimizin yüzde 60’tan fazlası bağırsaklarımızdadır, bu nedenle bağırsak sıhhatine odaklanmak çok değerlidir. Karnıbahar, brokoli, lahana, karalahana, enginar, sarımsak, soğan, pırasa, kuşkonmaz, enginar, muz, elma, kakao, keten tohumu ve deniz yosunu üzere. Endüstriyel olmayan merada beslenen koyun, inek sütünden yapılmış yoğurt, kefir, ayran, lahana turşusu, kimchi, mesken turşusu üzere besinler tüketin.

Ayrıyeten her ne kadar çoğunluk çalışmıyor yahut part time çalışıyor yani bir nevi tatil periyodu geçiriyor üzere olsak da uyku nizamı ve kalitesi çok kıymetli. Bu yüzden kesinlikle vaktinde yatın, vaktinde kalkın. Gece 8 saatlik uyumaya dikkat edin.

14 Beğen

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir