Doğal yağların bedenimize sağladığı yararlar

Doğal yağların bedenimize sağladığı yararlar

Doğal yağların bedenimize sağladığı yararlar

Doğal yağlar bitkilerin mucizesi olarak beşere sunulmuş bir armağandır. Gerçek kullanıldığında bu yağların insan sıhhatine katkılar saymakla bitmiyor. Doğal yağlar aslında iki kümeye ayrılır. Birinci küme sıkılarak yahut organik çözücülerle elde edilen sabit (taşıyıcı) yağlardır. Soğuk yahut sıcak presleme formülü ile elde edilirler. Suda çözülmezler. Tıbbi tedavilerin desteklenmesinde ve yüksek nitelikte olarak kullanılanlar daha çok soğuk presleme yoluyla çıkarılan yağlardır. Bu usulde meyve ya da çekirdekteki mineral ve vitaminler kaybolmaz.

İkinci kümede ise uçucu yağlar vardır. Sıvı halindedir. Meyve kabukları, çiçek, yapraktan bazen de, kimi ağaç kabukları ve köklerinden elde edilirler. Mükemmel kokuları ile elde edildikleri bitkilerin özünü beşere şifa ile taşırlar. Kozmetik, besin, kimya ve ilaç bölümünde çok kullanılırlar. Ciltte basitçe emildikleri için beden sıkılaştırıcı yağlar olarak ta yaygın olarak kullanılır. Masaj yolu ile cilde uygulanırken beğenilen aromatik kokusu insanın rahatlamasına, kasların gevşemesine yardımcı olur. Doğal yağların güzelleşmeye yenilenmeye, zihin zindeliğine sağladığı katkılar saymakla bitmez. İşte bunlardan bir kısmı de doğal aromaterapi yağlarıdır. 6000 yıllık bir geçmişi olan aromaterapi, aromatik bitkilerden elde edilen yağlarla vücudun ruhun ve zihnin bütünsel uygunlaşmasını destekleyen bir ritüeldir.

Doğal yağlar yalnızca tıbbi alanda değil kozmetik alanda da sıklıkla kullanılıyor. Çeşitli cilt sorunlarının ya da saç ile ilgili problemlerin giderilmesine yönelik kozmetik eserlerin büyük kısmında bu yağlar da bulunuyor. Nizamlı olarak kullanılması halinde de yararlarından çok daha üst noktada istifade etmek mümkün olabiliyor. Pekala, kendimize en uygun doğal yağları nasıl seçeceğiz? Hakikat tercihler yapabilmek için olağan ki içeriklerini ve yararlarını yeterli araştırmak gerekiyor. Artık mucize doğal yağların ve yararların bir kısmına göz atalım.

Lavanta Yağı

Lavantayı tanımayan, mor çiçekleri ve kokusunu sevmeyen var mıdır? Birçok bölgede geniş alanlara dikimi yapılan lavanta çiçeği parfüm çeşitlerinde de sık sık karşımıza çıkıyor. Kendine has koku ve rengiyle yağ çıkarmaya uygun bir çiçektir. Lavanta yağı, buhar ile damıtma sistemi ile elde edilir. Kokusunu kaybetmez ve az ölçüsü geniş bir alana tesir eder. Kullanım alanı çok geniştir. Parfümden kozmetiğe masajdan paklık eserlerine kadar kullanım alanı epeyce geniştir. Sıhhat alanında da baş ağrısı, migren tedavisinde destekleyici olarak masaj yağı halinde kullanılır.

Teneffüs rahatsızlıkların giderilmesine yardımcı olur. Şakaklara sürülerek kullanıldığında rahatlatarak uykuya geçişi kolaylaştırır. Masaj ile kullanıldığında gerilimi azaltıp rahatlatıcı bir tesir verdiği için tansiyon hastalarının da sakinleşmek için kullandıkları bir yağdır. Aromatik kokusu da epeyce kalıcı ve rahatlatıcıdır. Saç dökülmelerinde ve cilt meselelerinde da yararlı bir takviye verir. Ayrıyeten su ile kaynatılarak ortama buhar olarak salındığında gribal enfeksiyonları önleyici bir antiseptik özelliğe sahiptir.

Greyfurt Yağı

Greyfurt yağı, meyvenin kabuğundan elde edilen şifalı bir yağdır. Soğuk presleme metodu ile mineral ve vitamin kaybı yaşamadan elde edilir. C vitamini açısından çok varlıklı olan bu yağ aromatik tesiriyle de ferahlık ve tazelik hissi verir. Halsizlik ve yorgunluğu alır. Bedenin sıvı ölçüsünü dengelemesine yardımcı olur. Pek çok vitamini barındırdığı için gribal enfeksiyonlarda, soğuk algınlıklarında bedene dayanak verir. Sıkılaştırıcı özelliği vardır. Selülit tedavisinde epeyce tesirlidir. Selülit oluşmadan cilde yedirilerek uygulandığında önleyici tesiri vardır.

Yağlı ve sivilceli ciltlere uygulandığında cildin yağ istikrarını kazanmasında yardımcı olur. Leke giderici tesiri vardır. Masaj yağı olarak kullanıldığında gergin kasları rahatlatır. Cilt bakımında yaygın kullanılır. Sıkılaştırıcı tesiri sayesinde yüzdeki lifleri güçlendirerek sarkmaları toparlar. Yağ yakıcı özelliği sayesinde sistemli olarak masajla kullanıldığında incelmeyi ve sıkılaşmayı sağlar. Birkaç damla greyfurt yağını su ile günde 1 defadan fazla olmamak kuralı ile kullandığınızda sindiriminizin rahatlamasına ve bağırsak sıkıntılarını çözmenize yardımcı olur. Bu çok tesirli ve güçlü yağı nizamlı kullandığında tesirleri kalıcı olur.

Buğday Özü Yağı

Buğday çekirdeğinin tohumundan elde edilir. Çok güçlü bir yağdır. Vitamin, mineral, Protein, omega 3, magnezyum, fosfolipitler, antioksidanlar içerir. Yararları saymakla bitmez de diyebiliriz. Omega 3 içerdiği için kalbin korunmasını sağlar. E vitamini deposu olduğu için kanserden korunmaya yardımcı olur. Yaşlanmayı geciktirici tesiri vardır. Makûs kolesterolü düşürmekte dayanak olur. Kan şekerini istikrarlar. Saç derisini besler. Yaralanmış dokunun daha süratli güzelleşmesine yardımcı olur. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardım eder. Cildi besler ve canlandırır.

Itır Yağı

Itır bitkisinden elde edilen beğenilen kokulu, uçucu bir yağdır. Cildi sıkılaştırıcı, toparlayıcı, gözenekleri azaltıcı tesiri vardır. Cilt bakımında cildin yenilenmesi, onarılması için kullanılmasının yanında gerilimin azalmasına, hisleri olumlamaya takviye olur. Yaraların düzgünleşme suratının arttırır ve mantar çeşitlerinin tedavisinde yardımcı olur. Güçlü bir sıkılaştırıcı olduğu için diş etlerinde bakım eseri olarak kullanılır. Kas üzerinde de tıpkı sıkılaştırıcı etkiyi yarattığı için karın kaslarını sıkılaştırmada ya da bedenin öteki kısımlarında masaj yağı olarak kullanılır. Öteki yağlar üzere Itır yağının da antioksidan özelliği vardır.

Elbette doğal yağlar ve bu yağların yararları yalnızca sıraladığımız ögelerden ibaret değil. Şayet siz de hayatınızda doğal aromaterapi yağları çeşitlerine yer vermek isterseniz öncelikle Alfheimaromaterapi.com adresine uğrayın. % 100 doğal olan yağ çeşitlerine göz atarak denemek istedikleriniz için siparişinizi oluşturun.

5 Beğen

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.