Cilt sarkmasını önlemek için yapılması gerekenler

Cilt sarkmasını önlemek için yapılması gerekenler

Cilt sarkmasını önlemek için yapılması gerekenler

Cilt sıkılaştırılması ve sarkmaların önlenmesi hakkında bilgi veren Hoşluk Koçu Aylin Çetinkaya, vakitle bedenin çeşitli yerlerinde oluşan sarkmaların, alınabilecek tedbirlerle engellenebileceğini söyledi.

Çetinkaya, ayrıyeten cilt sarkmasını önlemek için yapılması gerekenleri anlattı.

Temel neden kollajen azalması

Sarkmanın temel nedeni vakitle kollajen ve elastinin azalmasıdır. Bedendeki ana yapısal proteinlerden biri olan kolajen ‘cildin temel yapı taşı’ olarak kabul ediliyor. 20’li yaşlardan itibaren kolajen üretimi her yıl yüzde 1 oranında azalmaya başlar. Bunun üzerine elastin de kaybedilir. Elastin, elastik liflerin içinde bir yay üzere sarılıp geri dönen ve cilt gerildikten sonra ‘geri sıçrama’ tesirini yaratan bir proteindir. Yani ciltte yeteri kadar elastin varsa deriyi çekip bıraktığınızda eski haline döner. Yaş ilerledikçe kolajen ve elastin azaldığı için ciltte gevşeklikler, sarkmalar, kırışıklıklar, renk solmaları, esneklik kaybı ortaya çıkar.

Genetik yapı, güneşe maruz kalma, beslenme, ömür şekli, gerilim, alkol ve sigara kullanımı en yaygın cilt gevşekliği sebepleridir. Öbür nedenler ortasında; tekrarlayan yüz hareketleri, gerilim ve yer çekiminin tesirleri de sayılabilir.

Cilt sarkmasını önlemek için yapılması gerekenler

Genetik yatkınlık varsa sigara içmekten kaçınmak, güneşten korunmak ve antioksidanlar açısından varlıklı bir beslenme tercih etmek gerekir. Antioksidanlar, özgür radikallerin neden olduğu hasara karşı savaşmaya yardımcı olur. Kollajen ve elastin üretimini artırmak için tedbirler alınırsa cildin gevşekliği yavaşlatılabilir yahut kısmen bilakis çevrilebilir.

Ciltteki sarkma hafif, orta ve şiddetli olmak üzere üç kategoriye ayrılır.

Hafif hadise: Çene ve orta yüzde biraz sarkmalar görülmeye başlar lakin boyun bölgesinde sarkma olmaz. Altın iğne, ameliyatsız yüz germe üzere cilt sıkılaştırma süreçleri yapılabilir. Altın iğne mikro iğneli radyofrekans tedavisidir, yılda bir yahut iki sefer uygulanabiliyor. Hafif düzey cilt sarkmaları için ciltteki kolajen ve elastini tetikleyecek mezoterapilerden de faydalanılarak kombine bir tedavi protokolü tercih edilebiliyor.

Orta ve şiddetli hadise: Çenelerden itibaren uzunluğundaki kaslarda daha bariz sarkma olur. Boynun mimarisi kaybedildiğinde yahut ciltte değerli ölçüde gevşeklik ortaya çıktığında kişi tipik olarak ameliyat için aday olabilir.

Orta düzey için küçük yüz germe operasyonu önerilebilir. Öteki bir seçenekte ameliyatsız iple yüz germe sürecidir. 20 dakika içerisinde yapılabilen bu uygulamanın sonuçları çabucak görülebilir.

Şiddetli düzey için ise yüz, karın, kollar, göğüs ve uyluklar için germe yahut kaldırma ameliyatları en âlâ seçenektir.

15 Beğen

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.